Брајовић донео победу Звезди у Костолцу

37

Рукометаши Црвене звезде савладали су Рудар у Костолцу са 20:19 у 16. колу Супер лиге Србије. Херој победе црвено-белих био је Војислав Брајовић, који је неколико секунди пре краја утакмице постигао гол из слободног ударца и донео тријумф београдском тиму.

Звезда је имала вођство током већег дела меча. У 15. минуту било је великих плус седам за госте (9:2), а на полувремену су црвено-бели имали пет голова предности (12:7). Голман Звезде, Милан Косановић, имао је још једном сјајан учинак. Посебно је био инспирисан у првих 30 минута, када је одбранио чак три седмерца домаћим играчима.

У другом полувремену домаћи тим је заиграо знатно ангажованије у одбрани, а и голман Вуковић је почео да зауставља шутеве рукометаша Звезде, па је Рудар лагано топио предност гостујућег тима. Смањили су на 17:19 у 52. минуту, а затим су два минута пре краја успели да изједначе на 19:19. Ипак, победу црвено-белима донео је Брајовић у самом финишу меча.

Голман Милан Косановић је бриљирао са чак 21 одбраном и пет скинутих седмераца, а најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Војислав Брајовић са седам погодака. Одличан утисак оставио је и навајлија Никола Лазић, који се шест пута уписао у стрелце. У редовима тима из Костолца по четири гола су постигли Милош Милошевић и Владимир Димитријевић.

Рудар – Црвена звезда 19:20 (7:12)

Костолац – спортски центар. Гледалаца: 900. Судије: Стојковић (Ниш) и Николић (Лесковац). Седмерци: Рудар 9 (4), Црвена звезда 3 (2). Искључења: Рудар 14 минута, Црвена звезда 16 минута.

Рудар: Вуковић (11 одбрана), Уранкар (1 одбрана, седмерац), Владић, Ивошевић, Аврамовић 1, Милојевић, Драгутиновић 2 (1), Грубетић, Ивановић 3, Копања, Бојичић 2, Мердовић, Петровић 3, Марјановић, Димитријевић 4 (3), Милошевић 4.

Црвена звезда: Косановић (21 одбрана, пет седмераца), Цупара, Антељ, Лазовић, Торбица, Пантелић, Ољача, Лазић 6, Павлов 2 (2), Шотић, Нешовановић 1, Мартиновић, Анђелић 4, Брајовић 7.

Црвена звезда се после 16. кола Супер лиге Србије налази на трећем месту са 22 освојена бода, а у следећем колу дочекује Железничар из Ниша, који је уочи овог кола био лидер на табели.

Претходни текстСтојановић: Спремни чекамо наставак првенства
Следећи текстНелсонов јубилеј у Загребу