Звездин брејк у Атини

23

Кошаркаши Црвене звезде Телеком забележили су веома важну победу у Атини. Црвено-бели су у четвртом колу Л групе ЛАСТ 32 фазе Еврокупа савладали Паниониос са 78:66 у утакмици у којој нису смели да изгубе.

Наиме, тај императив победе се пред изабранике тренера Дејана Радоњића наметнуо тријумфом Нижњег Новгорода над Билбаом (81:65). Пораз у Атини није постојао као опција у намери да се црвено-бели домогну осмине финала Еврокупа. Свесни те чињенице, црвено-бели су максимално озбиљно пришли послу и сјајном одбраном у другом полувремену сломили су отпор Паниониоса и заслужено славили.

Иако је Звезда била у заостатку од шест поена половином треће четвртине, уследио је преокрет. Црвено-бели су направили серију 10:0, дошли су до вођства захваљујући одличној одбрани и распуцаном Рашка Катића. На све то су се надовезале тројке Симоновића и Џенкинса, Звезда је дошла до своје препознатљиве игре и меч је руитнски привела крају.

Црвено-бели су добро почели утакмицу. Продорима су ефикасно нападали кош ривала што им је омогућило шест поена предности (19:13). Међутим, Паниониос је одбио први налет црвено-белих, домаћи су убацили неколико тројки и дошли су до вођства (21:19). За разлику од прве утакмице у Београду, у првој четвртини разиграо се убојити стрелац МекКолум који је за првих 10 минута убацио исто толико поена. Нешто више проблема у првом полувремену Звезда је имала са офанзивним скоком ривала, али се на велики одмор ипак отишло у егалу (40:40). Ипак, у уводних пет минута треће деонице Звезда је постигла само три поена (тројка Нелсона) што је Паниониос искористио за вођство од шест поена (49:43). Али, од тог момента Звезда је конце игре преузела у своје руке. Одбрана је била на потребном нивоу агресивности, а у нападу се играло са много више концентрације. Рашко Катић је искусно преузимао одговорност им практично погурао Црвену звезду до трећег тријумфа у Л групи. 

Паниониос – Црвена звезда Телеком 66:78 (21:19, 19:21, 12:14, 14:24)

Паниониос: МекКолум 15, Стаматис, Картер 15, Милбурн 8, Атанасулас 5, Батис 7, Скордилис 3, Ленгфорд 8, Мајкел, Симтсак, Кирицис 5, Салустрос.

Црвена звезда Телеком: Ребић, Лазић 4, Блажич 7, Симоновић 13, Марјановић, Раденовић 8, Катић 19, Тејић, Нелсон 14, Џенкинс 10, Стојановић, Драгићевић 3.

Претходни текстОдржана Скупштина КК Црвена звезда
Следећи текстСелидба у Спорт Еко