Радоњић: Концентрисано и обазриво са Паниониосом

32

Кошаркаши Црвене звезде Телеком путују на мегдан Паниониосу са само једном жељом – да победом приђу корак ближе проласку у наредну фазу такмичења у Еврокупу. Меч четвртог кола Л групе ЛАСТ 32 фазе који се игра у Атини на програму је у среду, са почетком у 18 часова уз  директан пренос на телевизији Б92.

Иако је Паниониос изгубио у све три досадашње утакмице Ласт 32 фазе Л групе, грчки тим никако није за потцењивање, што је показао и у београдском окршају са црвено-белима. У Звездиним редовима зато позивају на опрез и максималну концентрацију, а управо је о томе причао Дејан Радоњић:

Играли смо прошле недеље против Паниониоса. Тада су они у првом делу утакмице показали да чврстином желе да парирају и да буду у игри. На њиховом паркету на тај начин могу да нам направе проблеме. Наша игра у другом полувремену тог дуела је нешто што би морало да се понови, али у дужем интервалу. На тај начин можемо да контролишемо игру и да дођемо до позиције да освојимо бодове – изјавио је Радоњић, након чега је изнео мишљење да екипу не очекује веома тежак дуел:

Иако је разлика у првом мечу била можда и превелика, игра коју су проказали нам говори да морамо да будемо обазриви и концентрисани свих 40 минута. У Београду смо зауставили њиховог главног кошгетера МекКолума, првог стрелца Еврокупа до тог тренутка. Сигурно је да ће он на њиховом паркету покушати да опет буде на свом нивоу и да одигра бољи меч него у Београду. Не смемо да дозволимо да се то деси – констатовао је стратег црвено-белих који је потом прокоментарисао да је ситуација са здравственим стањем играча добра:

Али, пред меч са Паниониосом у Београду је све било у реду, па се онда на дан меча десило то да на Лазића нисмо могли да рачунамо. Надам се да се ништа слично неће поновити и да ћемо у пуном саставу отићи у Атину – изразио је жељу Радоњић, пре него што је причао о томе шта би евентуални пораз у Атини значио:

Императив победе је константан. Резултатски значај је јако присутан. Неки пораз и у АБА лиги би нам донео лошију позицију и то је константан статус кога смо сви свесни – истакао је тренер Звезде, који је додао и да је ситуација око довођења појачања специфична:

Већ дуже време пратимо ситуацију на тржишту, посвећујемо максимално време. Последњих дана смо имали пар опција које су биле интересантне за нас, али ништа се није реализовало. Настављамо даље да радимо на довођењу појачања, неоптерећени датумом јер не желимо да доводимо играча само ради довођења. Желимо да нађемо решење којим ћемо бити задовољни и које ће нам дати квалитет више. Реалнија је ситуација да нећемо успети да потпишемо играча до истека рока за регистрацију играча у Еврокупу, али ствари се мењају из дана у дан. У петак смо били јако близу, па се све променилло. Нећемо журити јер желимо да донесемо најбољу одлуку и најбољи потез – закључио је Радоњић.

Претходни текстШефик голом у последњој секунди донео Куп Звезди!
Следећи текстЧачански Борац прва препрека у Купу