Шефик голом у последњој секунди донео Куп Звезди!

67

Ватерполисти Црвене звезде одбранили су Куп, у финалу које ће се дуго препричавати, славили су против Радничког резултатом 12:11 (полувреме 6:5 за Звезду).

Први гол на утакмици постигао је Королија, али је узвратио капитен Прлаиновић и донео прво изједначење. Већ на самом старту екипе су наговестиле квалитетну утакмицу, која ће оправдати очекивања финала. Марковић је на асистенцију Филиповића уписао и други гол за Раднички. Међутим, преко Аврамовића и Страхиње Рашовића црвено-бели су дошли до прве предности. На крају прве деонице резултат је био 3:2 за Звезду.

Другу четвртину отворио је Марковић новим голом. Разиграле су се обе екипе, Вукчевић је шраубом донео нову предност Звезди. Затим су леворуки играчи користили предност играча више за свој тим. Вапенски је донео предност својој екипи, али је Филиповић изједначио. Сјајним голом Прлаиновића, лоб ударцем, окончано је прво полувреме. На паузу је Звезда отишла са голом предности 6:5.

Први пут су црвено-бели дошли до два гола предности, сјајним голом Вапенског (7:5). До краја треће деонице одржавали су предност играчи Звезде, па је тај период завршен резултатом 9:7.

Као и у прве три деонице и на почетку четврте четвртине први до лопте дошли су играчи Радничког. Ђорђе Филиповић је вратио неизвесност голом за 9:8. Ман се уписао у листу стрелаца и вратио +2. Феноменални Шефик је одбранио петерац Филиповићу, а Вапенски је чини се решио финале још једним атрактивним поготком. Тако нису мислили и играчи Радничког, који су се вратили потпуно у меч головима Ђорђа Филиповића (2) и Бурића. Пототку Бурића претходио је промашај Вукчевића са два метра, после сјајне асистенције Прлаиновића. Звезда је имала напад за победу, играча више, али Прлаиновић је направио фаул у нападу по процени судије.

Све је указивало на то да ће публика гледати петерце, а онда је на сцену ступио Денис Шефик и постигао гол који ће се препричавати годинама…

Звезда је одбранила Куп, а Денис Шефик још једном одушевио све љубитеље ватерпола.

Претходни текстГмитровић предводио црвено-беле до победе
Следећи текстРадоњић: Концентрисано и обазриво са Паниониосом