„Нећу запоставити посао у Звезди“

36

Тренер ватерполо клуба Црвена звезда, Дејан Савић, изабран је за селектора репрезентације Србије. Савић ће наставити да обавља тренерски посао у Црвеној звезди до краја сезоне, а након тога зависи од договора који постигне са руководством клуба и  Ватерполо савезом Србије. Он је одиграо 444 репрезентативне утакмице и постигао чак 405 голова.

Од завршетка играчке каријере до селекторског места је прошао страховито брз пут, али он тврди да то није планирао, већ га је стицај околности довео на ту функцију.
Одувек сам знао да ћу након  играчке каријере наставити да се бавим  тренерским послом. Што се тиче селекторског посла, морам признати да нисам очекивао да ћу доћи на ту функцију овако брзо, али десио се такав сплет околности и ја не бежим од тога.
Какви су Ваши планови, са позиције селектора, за 2013 годину?
Мислим да је календар за наредну годину већ утврђен, што се тиче турнира и припрема. У суштини окрећемо се Светској лиги и наравно припремама за СП у Барселони.
Наша ватерполо репрезентација већ годинама ниже успехе. Познато је да је успех теже поновити неко постићи, а година која је на измаку је донела пуно успеха нанашој националној селекцији. Како ћете да се носите са тим теретом?
У  Србији се од ватерполо репрезентације увек пуно очекује. Сада се само треба уклопити у неке ствари. Мислим да Светску лигу треба да искористимо као једно такмичење за одржавање добре атмосфере и окупљање играча, који су по разним клубовима. Ја ћу то искористити да се уклопим у један систем и рад са играчима.

Имате подршку људи из Ватерполо савеза Србије?
Људи из ВСС-а су ме подржали, што сматрам да је природно, пошто смо ми сви један колектив. Тим не чине само играчи и тренер, већ и сви људи из руководства, пошто су нам свима жеље усмерене ка истом циљу. У данашње време је нормално да имате конкуренцију, тако је и у мом случају, али ја не гледам на то уоште негативно.
Сада када сте изабрани за селектора Србије, шта ће се дешавати са Вашим  тренерским ангажманом у Црвеној звезди?
Остајем тренер до краја сезоне, као што је и планирано, ова ситуација са селекторским послом је испала ванредно. Имао сам подршку од свих да наставим да радим у Црвеној звезди, али у будуће ћу се сигурно више бавити репрезентацијом, мада никако нећу запоставити посао у клубу– закључио је новоизабрани селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић.

Претходни текстЗвезда се реванширала Сплиту
Следећи текстЏајић званично председник