Звезда се реванширала Сплиту

29

Након победе над Радничким, кошаркаши Црвене звезде забележили су нову победу у регионалном такмичењу. У 14. колу АБА лиге црвено-бели су савладали екипу Сплита резутатом 94:67 (16:21, 26:16, 16:15, 26:15), и дошли до девете победе у регионалном текмичењу. Изабраници Владе Вукоичића реванширали су се гостима за болан пораз на старту сезоне.

Гости из Далмације боље су отворили утакмицу, те су преко расположеног Филипа Краљевића држали констант предност током прве четвртине коју су решили у своју корист, 16:21. Екипа Сплита добро је отворила утакмицу, узевши у обзир су играли без високих играча Вукушића и Вучића. Као да је требало мало времена да се црвено-бели пробуде и почну да играју. Много агресивнија одбрана и доста украдених лопти водили су Звезду до серије 13:0 којом црвено-бели преузимају вођство. Далматинци  су преко Суботића и Краљевића смањили предност Звезде на пет поена до полувремена, 42:37.

Трећу четвртину кошаркаши Црвене звезде отварају доста добро, решени да што пре одраде посао против ослабљених гостију. Црвена звезда преко Ракочевића, Савовића и Катића одлази на великих 52:37. До краја деонице Сплићани колико толико се држе у животу, а Црвена звезда трећу деоницу решава са 26:15.

У последњој четвртини цвено-бели одржавају предност од 20 пена разлике. Милан Миловановић добро је играо на свом дебију и успео да забележи 7 поена. До краја сусрета могла се видети потпуна доминација црвено-белих. Неколико атрактивних потеза Лазића и Симоновића улепшалу су вече око 3 500 гледалаца у хали „Пионир“.

Претходни текстСавић селектор Србије
Следећи текст„Нећу запоставити посао у Звезди“