Суботићева лекција Орлеану

45

Изабраници Владе Вукоичића забележили су и једанаесту узастопну победу на гостовању француском Орлеану. Иако су црвено-бели победом још у прошлом колу на тешком гостовању у Италији обезбедили пролазак у другу фазу Еврокупа, на терену се то ни у једном тренутку није видело.

Звезда је била ускраћена за помоћ центра Елтона Брауна због проблема са скочним зглобом, али је његово одсуство надоместио сјајни Бојан Суботић са 24 поена. Црвено-бели су по ко зна који пут успоставили скакачку доминацију (36:27), а одличан проток у нападу је резултирао са 19 асистенција. Утакмицу је пресудила фантастична трећа деоница изабраника Владе Вукоичића (31:15) у којој је посебно бриљирао сјајни Суботић са 13 поена у том период. Навијачи Црвене звезде су по ко зна који пут показали своју верност, овога пута у Француској где је група навијача иза клупе гостију током целог меча давала подршку својим љубимцима.

За разлику од гостовања Динамо Сасарију, црвено-бели су слабије отворили меч против Орлеана. Французи су предвођени Крисом Хилом (осам поена у тим тренуцима) дошли до предности 14:6 после четири минута игре. Ипак, изабраници Владе Вукоичића су кренули да показују игру која им је донела сјајне резултате и уследила је серија 13:0. У тим тренуцима одбрана Звезде је била на високом нивоу, а у нападу су блистали Савовић, Катић и Ракочевић. Другу деоницу црвено-бели су отворили нешто слабије и за четири минута убацили су само један поен, па је домаћин убрзо имао предност 31:23. На присутне проблеме у одбрани надовезали су се и проблеми са линије пенала (8/14 до тада), па је Орлеан отишао на максималних десет разлике (38:28). Тада је на сцену ступио Мајкл Скот који је са две тројке (једна са преко осам метара) предводио серију Звезде и црвено-бели су пришли на само пола коша заостатка (38:37). Уследио је мали пад у игри у последњих минут и по првог полувремена па су Французи на велики одмор отишли са шест поена вишка – 43:37.

У првом полувремену велике проблеме изабраницима тренера Вукоичића стварао је Крис Хил који је убацио 15 поена, док је бивши играч Црвене звезде, Џамар Јанг, додао осам. По осам поена су убацили и Савовић, Катић и Скот у редовима црвено-белих.

Наставак игре донео је доста грешака на обе стране терена. Два минута екипе нису успевале да постигну кош, а неефикасност у нападу прекинуо је капитен Ракочевић тројком из угла. Игра у одбрани црвено-белих била је на веома високом нивоу, па је тако Орлеан за четири и по минута треће деонице постигао само један поен. Одличну игру у дефанзиви Звезда је материјализовала преко Бојана Суботића који је са две узастопне тројке одвео црвено-беле на плус осам (57:49). Французе је у тим тренуцима у игри одржавао Џамар Јанг са 12 поена у трећем периоду, па је Орлеан минут пре краја тог дела игре пришао на свега четири поена. Налет домаћина одбили су “четворке“ Звезде, Суботић са још једном тројком и Борис Савовић тешком тројком из финте шута уз звук сирене за плус десет пред последњи период (68:58).

Мала пауза није зауставила феноменалног Суботића. Он је последњу деоницу отворио са нових пет поена на свом конту и изабраници Владе Вукоичића су имали највећих 15 разлике (73:58). До краја меча Звезда је рутински одржавала стечену предност и Орлеан није ни у једном тренутку могао да угрози црвено-беле.

Орлеан – Црвена звезда ДИВА 75:85 (19:22, 24:15, 15:31, 17:17)
Орлеан: Јанг 25, Б.Грин 6, Лебрун, Рапосо 3, Еито 6, Пелин 2 (7ас), Козан 2, К. Грин 14, Хил 17, Памба
Црвена звезда ДИВА: Цветковић, Браун, Суботић 24, Ракочевић 16, Митровић, Лазић 2, Симоновић 1, Савовић 15 (5ск), Катић 16 (6ск), Радивојевић , Нелсон 3 (5ск, 5ас), Скот 8 (9ск)

Претходни текстПионири настављају са одличним играма
Следећи текстЗакса Кеђержин надиграо црвено-беле