Закса Кеђержин надиграо црвено-беле

55

Одбојкаши Црвене звезде поражени су од Закса Кеђержина у петој утакмици Групе Ц ЦЕВ Лиге шампиона 2013, пољски тим је славио максималан тријумф 3:0 (25:23, 25:19, 25:14).

Други окршај црвено-белих и Закса Кеђержина имао је сличан ток првом мечу који су исти ривали одиграли пре месец дана у Београду. Домаћи тим је од старта утакмице наметнуо свој ритам, екипа тренера Душка Николића је на све начине покушавала да парира снажном ривалу али без успеха.
Средина прве деонице била је у знаку Звезде, водили су Београђани 14:10 имали и 17:14 али су у финишу сета попустили пред притиском Пољака. Слично је било и наставку, у другом периоду су црвено-бели диктирали ритам до првог обавезног одмора, када је Закса Кеђержин додао гас и направио преокрет.
У трећем сету су Пољаци били апсолутно доминантни, зауставили су госте из Србије на 14 поена.
У редовима Црвене звезде Душан Петковић је био најбољи поентер (18), Немања Јаковљевић је стао на 10 а Филип Стоиловић седам. 
Црвена звезда шести, последњи меч у Групи Ц ЦЕВ Лиге шампиона 2013. игра 12. децембра, када ће у дворани Шумице угостити актуелног светског првака, италијански Трентино.

Последње шесто коло игра се 12. децембара, а Црвена звезда дочекује Трентино у Шумицама у 20 часова.

Претходни текстСуботићева лекција Орлеану
Следећи текстГостовање подгоричкој Будућности