Савовић обезбедио другу фазу Еврокупа

34

Црвена звезда ДИВА наставила је фуриозну победничку серију. Црвено-бели су тријумфом против Динамо Сасарија на Сардинији 97:94 уписали девету узастопну победу. Ипак, оно што је важније од свега тога је податак да је Звезда два кола пре краја такмичења у Х групи обезбедила пласман у другу рунду Еврокупа.

Црвено-бели су као и на гостовању Кахасолу прокацкали убедљиву предност, а до победе дошли у неизвесном финишу. Јунак тријумфа био је Борис Савовић који је нешто мање од две секунде пре краја убацио тројку. Игор Ракочевић направио сјајан продор, у углу је видео усамљеног Савовића, несебично му је асистирао, а Савовић је био прецизан ван линије 6,75.

Имао је прилику Сасари да меч одведе у продужетак пошто је Дрејк Динер у преосталом времену заустављен личном грешком Мајка Скота при шуту за три поена. Али, Динер је сва три пута био непрецизан са линије пенала за велико славље црвено-белих.

Када се све сабере и одузме Звезда је апсолутно заслужила победу јер је водила од почетка до краја утакмице. У неколико наврата изабраници тренера Владе Вукоичића имали су и 16 поена предности, али су почетничким грешкама неколико пута враћали у живот екипу са Сардиније.

Ракочевић, Нелсон и Скот су одлично почели меч. Звезда је била доминантна на старту утакмице, али очигледан је био проблем офанзивног скока домаћих, који је пре свега био последица слабог заграђивања играча Звезде. Скот је у потпуности неутралисао Бутсија Тортона, па је највећи терет у нападу на себе преузео Дрејк Динер.

Звезда је на велики одмор отишла са десет поена вишка, Динамо је претио, али Звезда је успевала да одржи вођство. Прилику да меч уведе у мирну завршницу имао је Мајкл Скот са линије пенала при вођству црвено-белих 89:80 четири минута пре краја. Међутим, Скот је промашио оба слободна бацања што је улило наду домаћим играчима да могу до преокрета. То се и догодило. Тројком Тревиса Динера два минута и 16 секунди пре краја Сасари је дошао до првог изједначења (90:90). Ипак, кошаркаши Црвене звезде ДИВА нису губили главу, успели да задрже мирноћу, а по ко зна који пут ове сезоне показали су карактер и победнички менталитет. Све оно што је Звезди годинама недостајало.

Чинило се да ће после поена Демаркуса Нелсона 13 секунди пре краја Звезда оверити тријумф, али ипак је било потребно да ривала докусури Борис Савовић. Фантастични Требињац је био мирне руке у одсудном моменту и донео је веома важну победу црвено-белима.

Динамо Сасари – Црвена звезда ДИВА 94:97 (20:31, 23:22, 26:25, 25:19)
Динамо Сасари: Бинети, Лагуци, Девеки, Тортон 11, Игнерски 14, Т. Динер, Сакети 8, Д. Динер 16, Вануцо 2, Пинтон 2, Дилегро 9, Изли 11.
Црвена звезда ДИВА: Цветковић, Браун 11 (8 ск), Суботић 6, Ракочевић 16, Митровић, Лазић, Симоновић, Савовић 15 (7 ск), Катић 9, Радивојевић 8, Нелосн 20 (5 ск, 3 ас), Скот 12.

Претходни текстЗвезда спремна за Војводину
Следећи текстПобеда против Војводине за крај полусезоне