Црвено – бели желе да наставе низ

53

Након пет узастопних победа, кошаркаши Црвене звезде окрећу све свом следећем противнику. У 8. Колу АБА лиге црвено – бели ће на свом терену дочекати Крку из Словеније. Тим Црвене звезде ушао је у ритам среда – субота, и после веома напорног меча у Еврокупу са Кахасолом, у коме су наши кошаркаши тријумфовали, на ред  долази меч у регионалном такмичењу.

Тренер нашег тима Влада Вукоичић на конференцији за новинаре причао је о наредном дуелу.

Крка је већ десет година екипа која важиу за једну од најстабилнијих клубова у региону. Кроз тај период клуб је показао да је на правом путу. У јавности се прича да је Крка потцењена. То није тачно, Крка је у претходне три године најбоља екипа Словеније. Показали су се као веома квалитетан тим, са младим, перспективним играчима и подједнак је фаворит са Олимпијом за освајање њиховог првенства.

Крка има исти скор као и ми, четири победе и четири пораза. Показали су се као екипа са сјајном одбраном и имају јасно издефинисану позициону игру и улоге играча. У тиму имају доста играча који су познати како у АБА лиги тако и ван ње. Међу играчима који играју за репрезентацију Словеније, битно је истаћи Владовића, плеја који представља мотор екипе. Ја се надам да ће нам добри резултати које смо остварили у претходном периоду дати самопоуздање и мотивацију за овај меч. Велики мотив нам пружају навијачи, које очекујемо да ће доћи у истом броју као и на прошлим мечевима, и спортским навијањем пружити подршку нашим кошаркашима –  закључио је Вукоичић.

Претходни текстЗвезди припао дерби против Војводине
Следећи текстЦрвено бели тријумфовали у дербију