Црвено бели тријумфовали у дербију

86

Прави дерби, уз прелепо навијање,143. по реду, пред 44 000 људи припао је Црвеној звезди ! Црвено-бели су савладали комшије резултатом 3:2 и на тај начин се вратили у трку за титулу. Разлика је сада пет бодова, у корист Партизана.Четврти пут за редом Црвена звезда је савладала вечитог ривала.

Прво су повели гости у деветом минуту. Гол је постигао Митровић, на асистенцију Саше Илића. Црвена звезда није дуго чекала да изједначи. Пет минута касније Филип Касалица је постигао гол.

Два минута касније Лазар Марковић је побегао Мијаиловићу и са аут-линије шутирао ка голу у жељи да упосли неког од саиграча. Међутим, лопту је дотакао штопер црвено-белих Милан Јовановић и послао је у свој гол. Након тога у првом полувремену је виђено још пар шанси, али безуспешних. Касалица је шутирао са 25 метара, али није реализовао шансу. Од почетка другог полувремена игра нашег тима је била знатно агресивнија, отворенија.

У 49.минуту Лука Миливојевић постиже свој први гол у дербију. Шутирао је са 25 метара и послао лопту у Петровићев гол. Десет минута касније Дарко Лазовић је пропустио одличну шансу. Шутирао је из срца шеснаестерца, али је лопта отишла преко гола. У 74.минуту Црвена звезда долази до победносног гола. Капитен тима Ненад Милијаш био је стрелац. Касалица је прошао по десној страни и центрирао, а Милијаш главом је проследио у гол. У 90.минуту Партизан је имао последњу шансу.После корнера Нинковић је из трка шутирао, али безуспешно. Утакмица је почела минутом ћутања у знак одавања почасти настрадалим у акцији “Олуја”.

Лука Миливојевић, није скривао задовољство након постигнутог првог гола у дербију, као и саме победе.
Пресрећан сам, све ми се остварило, да дам гол у дербију, да победимо. Бог ме је погледао, тако се наместило. Лопта је ушла је тамо где треба. Рекао сам и пре меча да че навијачи одлучити дерби, тако је и било.
Тренер Црвене звезде Александар Јанковић је посебно истакао значај публике.
Сами смо криви што смо дошли у ситуацију да нам недостаје самопоуздање и голови. Играли смо против екипе пуне самопоуздања са течном игром и европским искуством, која је била конкретнија у првом полувремену. После изједначења одмах смо кажњени. У другом полувремену, после изједначења успоставили смо комуникацију са публиком која нас је носила до краја. Тај брзи гол Луке Миливојевића нас је деблокирао. Моји играчи су се грчевито борили и издигли, честитам Партизану на великој борби. Дерби са пет голова је све задовољио – рекао је Јанковић не желећи да открије шта је рекао играчима у полувремену.

Црвена звезда – Партизан 3:2 (1:2)
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 44.150. Судија: Милорад Мажић (Врбас). Стрелци: Касалица у 15, Миливојевић у 48. и Милијаш у 74. минуту за Црвену звезду, а Митровић у 10 и Јовановић (ауто-гол) у 17. за Партизан.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Микић, Спајић, Јовановић, Младеновић, Мијаиловић, Миливојевић, Милијаш, Лазовић, Касалица и Мудрински.
Резерве: Кировски, Максимовић, Димитријевић, Вешовић, Савићевић, Бабаљ, Милуновић.
ПАРТИЗАН: Петровић, Миљковић, Остојић, Иванов, Лазевски, Смиљанић, Марковић, Илић, Томић, Марковић и Митровић.
Резерве: Живковић, Волков, Сретеновић, Јојић, Нинковић, Шћеповић С, Шћеповић М.

Претходни текстЦрвено – бели желе да наставе низ
Следећи текстЦрвено – беле славиле пред дуел са Динамом