Пораз у Загребу

52

Уз веома слабу игру током читаве треће деонице кошаркаши Црвене звезде ДИВА нису могли да избегну пораз на гостовању у Загребу. Цедевита је трећи период решила у своју корист резултатом 23:9, а томе је пре свега кумовала веома слаба партија изабраника Владе Вукоичића у нападу. Црвено-бели су у том периоду изгубили чак 12 лопти, уводних пет минута били су без коша, што је Цедевита искористила, у првом реду веома расположени Предраг Шупут и стекла осетнију предност. Црвено-бели су потом били приморани да целу последњу деоницу јуре двоцифрен заостатак, били су додуше на корак од великог изненађења, али нису успели да направе преокрет.

Прво је Морис Алмонд 24 секунде пре краја код резултата 65:63 у корист домаћих промашио оба пенала, а права драма виђена је у финишу. Наиме, Игор Ракочевић је при резултату 68:65 погодио прво слободно бацање, потом намерно промашио друго. Успео је Звездин капитен да се докопа лопте, али је промашио шут самим тим и продужетак.

Већ на старту меча видело се да црвено-бели нису наместили нишанске справе, Звезда је имала веома слаб проценат шута што је био основни проблем у игри екипе тренера Вукоичића. У тренутку док је Звезда шутирала 6-20 за два поена Загрепчани су дошли до прве осетније предности тројком Шупута који је најавио фантастично шутерско вече (25:17).

Ипак, црвено-бели су заиграли агресивније у одбрани, Демаркус Нелсон се пробудио у финишу првог полувремена па је Звезда упркос лошијој игри ипак на велики одмор отишла са два поена вишка. Црвено-бели су доста добро чували спољну линију Загрепчана, Рајт и Грин били су прилично одсечени, али су нешто више проблема имали у брањењу Андрића и Билана на ниском посту.

Почетак другог полувремена ишао је на воденицу Звезде с обзиорм да је центар Лукша Андрић већ на старту зарадио трећу личну грешку. Међутим, Звезда је слабо играла у нападу, а најефикаснији тим АБА лиге је за 10 минута треће четвртине само три пута погодио кош из игре што је искусна екипа каква је Цедевита умела да казни. Предраг Шупут погађао из свих позиција, Звезда се никако није сналазила на зонску одбнрану домаћих који су имали аспоултну контролу дешавања на терену.

Тројком Грина Цедевита на старту последње деонице стекла најубедљивију предност 56:41, а када се очекивала рутинска завршница Загрепчана црвено-бели су ипак показали карактер и постепено су почели да топе предност домаћих. Трачак наде црвено-белима у финишу серијом поена донео је Александар Цветковић, Звезда је ухватила прикључак, али је у пенал завршници недостајало и мало среће.

Цедвита – Црвена звезда ДИВА 68:66 (15:13, 15:19, 23:9, 15:25)

Цедевита: Цар, Рајт 4, Шупут 18 (7 ск), Бабић, Андрић 11, Сутон 5, Билан 10, Желабал 4, Илиевски 6, Нуркић, Грин 10, Баждарић

Црвена звезда ДИВА: Цветковић 8, Браун 5, Суботић, Ракочевић 18, Митровић, Лазић 3, Симоновић 8, Савовић 9 (6 ск), Катић 10, Радивојевић, Алмонд, Нелсон 5

Претходни текстПреокрет Звезде за прву победу
Следећи текстТријумф Звезде у Новом Саду