Тријумф Звезде у Новом Саду

41

Ватерполисти Црвене звезде оправдали су улогу фаворита у дербију трећег кола Прве А лиге у новом Саду, савладавши Војводину резултатом 9:6 (2:2, 1:1, 2:2, 4:1) и задржали максималан учинак на почетку сезоне.

Домаћи састав, који је недавно пружио достојан отпор у Евролиги екипи Барселонете, од које је такође изгубио, све до последње деонице меча са Београђанима одржавао је резултатски егал, а онда је „потопљен“ у одлучујућем периоду игре.

На голу тима Дејана Станојевића бриљирао је голман Маринковић са чак 13 одбрана, а сјајан је на другој страни био и Денис Шефик. Бивши репрезентативац наше земље је зауставио десет шутева ка његовој мрежи, али и два петерца.

Најефикаснији у редовима победничког тима био је Страхиња Рашовић са три гола, од којих је два постигао у последњој четвртини и омогућио да се Звезда први пут резултатски одлепи. Голом Николе Рађена, за 8:5, гости су дефинитивно сломили отпор одличне Војводине.

Војводина: Маринковић (13 одбрана), Босанчић 1, Максимовић 2, Вуксановић 2, Миличић, Васић 1, Гератовић, Калинић, Његован, Убовић, Црвенко, Гвоздановић, Петић.
Црвена звезда: Шефик (10 одбрана), С. Рашовић 3, Рађен 1, Стојчић, Милићевић, Пијетловић 2, Аврамовић 1, В. Рашовић 1, Ранђеловић, Вапенски, Прлаиновић 1, Ешкерт, Драксимовић.

Претходни текстПораз у Загребу
Следећи текстЦрвено беле испустиле победу