Звезда потопила ЖАК

28

Црвено бели су били прејаки за Кикинђанe, чак и у ослабљеном саставу јер због повреда нису играли Рађен, Пијетловић и Ивошевић. Звезда је славила у првој првенственој утакмици у новој сезони против ЖАК-а са 14:4 (1:0, 4:2, 4:0, 5:2).

Наши ватерполисти су у првој четвртини постигли један погодак, али су у другој отворили госте и на одмор отишли резултатом 5:2. У наставку сусрета предност црвено белих је расла. Доминирали су у базену и на крају сасвим заслужено славили са 14:4. Најефикаснији у нашем тиму били су Андрија Прлаиновић са 5, Борис Вапенски са 4 и Страхиња Рашовић са 3 гола.
Пошто је Звезда била слободна у првом колу, ово јој је била прва утакмица у првенству Србије, а у наредном колу БВК Црвена звезда гостује Војводини у Новом САду. Утакмица трећег кола се игра у недељу 14. октобра.

БВК Црвена звезда – ЖАК 14:4 (1:0, 4:2, 4:0, 5:2)
Базен „11. април”. Гледалаца: 250. Судије: Ћирић и Анђелић (обојица Београд). Играч више: Црвена звезда 6 (3), ЖАК 6 (0). Петерци: Црвена звезда 3 (2).
БВК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шефик, С. Рашовић 3, Савић 1, Балаћ, Милићевић, Стојчић, Аврамовић 1, В. Рашовић, Ранђеловић, Вапенски 4, Прлаиновић 5, Ешкерт, Драксимовић. Тренер: Савић.
ЖАК: Ђапа, Тркуља, Кирић, Будурин, Пештерић 1, Носовић, Дудаш, Армуш, Милијановић 1, Филиповић 1, Комарек, Марчета, Ромић. Тренер: Гочанин.

Претходни текстРеми у дербију
Следећи текстСјајна завршница донела победу