Звезда поражена у Сплиту

41

У првом колу АБА лиге Црвена звезда ДИВА поражена је на гостовању у Сплиту, резултатом 87:81. Меч на Грипама протекао је са пуно осцилација у игри црвено-белих. Играчи Црвене звезде имали су много проблема са линије пенала, али и да одбране искусни двојац Сплићана, Мимица – Вујчић, који је забележио 49 од укупно 87 поена Сплићана. Првопоменути Мимица је серијом тројким у финишу утакмице срушио наде црвено-белих у тријумф.

Прву четвртину карактерисало је доста пропуста у одбрани Црвене звезде. Сплит је то добро користио, па је преко унутрашње линије, а пре свега Собина (8 поена од  првих  11) правио много проблема Звезди. Црвено-бели су успели да држе прикључак до самог краја деонице, али је у последња два минута Сплит направио серију 7:0 и на први одмор се отишло резултатом 26:21 за домаћина.
Пауза је пробудила изабранике Миливоја Лазића, па су чврстом одбраном и серијом од 6:0 преузели вођство (26:27) . Прво полувреме карактерисало је доста падова у игри и једних и других. Након серије Звезде,  уследио је нови пад и нова серија Сплићана од 10:0, предвођена искусним Мимицом (15 поена у првом полувремену). На самом крају друге четвртине, после тројке из угла Симоновића и закуцавања у последњој секунди после украдене лопте Брауна, Звезда је успела да смањи предност и на велики одмор оде са смо поеном заостатка (42:41).Тај период игре обележио је и велики број промашених бацања црвено-белих, чак осам.
Наставак меча није донео ништа ново на паркету. Низале су се серије на обе стране терена, па сваки пут када би Звезда пришла на поен минуса, уследио би пад и неколико грешака у низу које су играчи Сплита кажњавали. Крајем трећег квартала, поново сјајан финиш изабраника тренера Лазића. Одличном одбраном и сјајним продорима, последње појачање Црвене звезде ДеМаркус Нелсон, везао је шест поена и вратио црвено-беле у игру пред почетак последње четвртине (62:61).
Форсирање унутрашње игре од стране Миливоја Лазића исплатило се у последњој четвртини, када су чак три играча Сплита морала да напусте терен због пет фаулова. Међутим, то није било довољно да би црвено-бели преломили меч у своју корист. На 2:20 до краја, најефикаснији актер меча, Мимица, постигао је тројку за недостижних девет разлике за Сплит (78:69). На тај начин решио је питање победника И нанео пораз црвено-белима на старту АБА лиге.
Након Сплита, играчи Црвене звезде ДИВА путују у Задар, где ће у уторак од 18 сати играти меч другог кола Јадранске лиге.

Сплит – Црвена звезда ДИВА 87:81 (26:21, 16:20, 20:20, 25:20)
Сплит: С.Суботић 6, Реинхолт, Вујчић 17 (7 ас), Краљевић, Маркулин, Крушлин 7, Дијан 8, Собин 12, Мимица 32, Вуковић, Маринели 3, Вукушић 2
Црвена звезда ДИВА:  Човић  10, Цветковић  4, Броwн 8, Суботић 4, Ракочевић 10, Митровић, Симоновић 9, Савовић 8, Катић 9, Радивојевић 7, Алмонд 3, Нелсон  9.

Претходни текстЗвезда победила, првенац Бабаља
Следећи текстЦрвено беле изгубиле од Јагодине