Звезда победила, првенац Бабаља

46

Фудбалери Црвене звезде лако су савладали „оклопнике“ на Маракани резултатом 3:1.

Прву озбиљну прилику на утакмици имали су Смедеревци у 8. минуту. Раде Вељовић је шутирао из петерца и успео да пребаци лопту преко гола. Црвена звезда је повела у 18. минуту голом Луке  Милуновића. Филип Касалица је започео акцију  коју је завршио Милуновић.  До другог гола црвено-бели су дошли у последњим секундама првог полувремена. Десни бек нашег тима, Никола Максимовић, узео је лопту и прешао неких 40 метара и успео да дође до противничког шеснаестерца и постигне гол. У 53. минуту Огњен Мудрински је имао лепу шансу, али је промашио. Ели Бабаљ је коначно дебитовао за црвено-беле и успео да се упише у листу стрелаца. Лазовић му је  додао лопту, а он искористио на најбољи могући начин. Само минут касније гости су успели да постигну гол. Резервиста Момић је постигао поготак, на асистенцију Александра Миљковића.

Тренер црвено-белих Александар Јанковић је изнео своје виђење утакмице.
Сматрам да смо заслужено победили. Имали смо доста здравствених проблема са играчима, Мијаиловић је имао температуру, затим доста играча је повређено…Постигли смо гол у право време. Радује ме погодак Бабаља на дебију.  Сада се окрећемо наредној утакмици, која се игра у среду против  Јавора. Битно је да смо везали шест победа и желели бисмо да наставимо тај низ – закључио је Јанковић.

Црвена звезда – Смедерево 3:1 (2:0)
Стадион: Црвене звезде. Гледалца: 12.150. Судија: Новица Анђеловски (Панчево). Стрелци: Милуновић у 18, Микић у 45. и Бабаљ у 88. минуту за Црвену звезду, а Момић у 90. за Смедерево.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Пантић, Мијаиловић, Младеновић, Микић, Миливојевић, Милијаш, Лазовић, Милуновић, Касалица, Мудрински
Резерве: Кировски, Јовановић, Димитријевић, Вешовић, Савићевић, Бабаљ, Асамоа
СМЕДЕРЕВО: Живковић, Лазаревски, Радовановић, Миовић, Опачина, Богић, Николић, Крмар, Осман, Живковић, Вељовић
Резерве: Којић, Ђорђевић, Миљковић, Мојмић, Лукас, Стојаковић, Огњановић.

Претходни текстЧовић се обратио медијима
Следећи текстЗвезда поражена у Сплиту