Човић се обратио медијима

30

Председник КК Црвена звезда Небојша Човић у просторијама клуба на Малом Калемегдану одржао је конференцију за медије на којој је обелоданио да ће се свим силама борити за равноправност и равнотежу на свим пољима са највећим ривалом Партизаном и то у државним фондовима, у статусу у државним предузећима, у кошаркашким и осталим спортским организацијама, у медијима.

Објављујемо борбу за равноправност и равнотежу на свим пољима – у државним фондовима, у статусу у државним предузећима, у кошаркашким и осталим спортским организацијама, у медијима…

Да се одмах разумемо, ми ни у једном делу не тражимо бољи, него једнак статус са својим највећим градским ривалом. Ова борба неће бити лака а ни кратка и то ми знамо, али ми морамо као људи одговорни за овај клуб на томе свакодневно да радимо.

Далеко од тога да у Србији постоје само ова два клуба али када је спорт у Србији у питању а наравно и кошарка, опште је познат ривалитет између Црвене звезде и Партизана. Партизан и ми, историјски имамо приближно једнак спортски успех. Некада је резултатски потпуно доминантна била Црвена звезда, а у задње време то је Партизан. То су резултатски циклуси који зависе од пуно фактора и који долазе кроз дугорочан и континуирано добар рад на свим пољима.

Професионализација спорта је у данашње време више него раније повећала важност пословног дела клуба, јер се борбе за већи буџет директно одражавају и на спортски успех. Управо зато смо ми прошлу годину прогласили годином санације и својим средствима, без помоћи државе, у пословном смислу поставили клуб на здраве ноге.

Ми , овде присутни не памтимо да је кроз историју подршка једном клубу од стране државе била тако неуравнотежена као у протекле 4 године.

Подсетићу вас да је држава дозволила да у сезони 2010/11 наш клуб има буџет од само 400.000 еур, од чега су само 250.000 била спонзорства и донације. Процените сами да ли је то било коректно . Тада никоме то није сметало, ни ривалу, ни медијима, ни државним функционерима. Владала је потпуна забрана улагања у Звезду, а причало се “сами сте криви”.

А ко је данас крив нашем ривалу што има дугове и чија је обавеза да их санира? Јасно вам је да је то неравноправан статус у медијима. Испада да је Звезда сама правила своје дугове, а Партизану је то радио неко други.

То је господо потцењивање интелигенције, испада да су људи у Црвеној звезди радили за велике паре, а да се у Партизану ради без пара и волонтерски, па и то је потцењивање интелигенције. Ви медији, морате да будете у својој функцијии, да вам објективност буде свакодневница.

Ово није субјективни осећај, ово су егзактни показатељи и чињенице . Позивам Вас да ово проверите и упутите иста питања и нама и нашем градском ривалу и надлежним институцијама и предузећима; а могао би и повереник за јавно информисање тиме да се позабави.

Претходни текстПосле три гостовања поново на Маракани
Следећи текстЗвезда победила, првенац Бабаља