Тријумф Звезде на крилима Делија

68

Ношени фантастичном подршком Делија са трибина Црвена звезда је савладала Раднички 76:62 и тако изједначила у полуфиналној серији плеј-офа на 1-1. Мајсторица ће се играти 1. јуна у Крагујевцу.

Једну од најбољих партија ове сезоне одиграли су изабраници тренера Светислава Пешића и апсолутно заслужено су дошли до победе. Црвено-бели су били веома агресивни у одбрани, имали су апсолутну доминацију у скоку што им је омогућило да стекну 15 поена предности на полувремену. Ипак, Раднички је добрим шуетм за три поена успео да у два наврата приђе на само три поена минуса. Међутим, први налет одбио је Омар Томас, а други Бојан Поповић за велико славље Делија.

Прва четвртина наговестила је да ће Звезда у овом мечу играти гранитну одбрану о чему сведочи податак да су Крагујевчани у првих 10 минута постигли само 10 поена. Вук Радивојевић је капитенски повео екипу, борбено и веома агресивно у одбрани и уз феноменално навијање Звезда је ухватила прави ритам.
После закуцавања Милутиновића Звезда је у 15 минуту први пут дошла до двоцифрене предности да би се на велики одмор отишло резултатом 39:24. Међутим, у трећој деоници Крагујевчани су подесили нишанске справе, а када је Мијатовић везао три тројке за редом Раднички је пришао на само три поена минуса (49:46). Ипак, уследио је адекватан одговор у виду тројке Томаса и фантастичног ал-еј-уп закуцавања Немање Недовића. Звезда је фуриозно одиграла финиш треће деонице и пред последњу четвртину стекла 10 поена вишка.

Раднички је поново запретио, Бакић је био прецизан ван линије 6,75 за 56:53, али то је био крајњи домет Крагујевчана. Ствар у своје руке узео је Бојан Поповић који је са осам везаних поена од чега две тројке практично решио питање победника.

Црвена звезда ДИВА – Раднички 76:62 (19:10, 20:14, 17:22, 20:16)
Црвена звезда: Човић, Илић 6, Лазић 2, Недовић 8, Лешић 4, Суботић, Радивојевић 5, Николић, Томас 23, Милутиновић 14, Б. Поповић 12, П. Поповић 2.
Раднички: Павковић 8, Синовец 8, Сајмон 6, Марковић 2, Бирчевић 7, Нешовић, Братић 2, Вуксановић, Марјановић 6, Скот 5, Мијатовић 9, Бакић 9.

Претходни текстЗвезда обележила 21 годину од историјског успеха
Следећи текстРистовић: „Делије су показале културу“