Ристовић: „Делије су показале културу“

34

Црвена звезда ДИВА тријумфовала је у реванш мечз полуфиналне серије плеј – офа над Радничким и може се рећи да су навијачи нашег клуба дефинитивно били ветар у леђа и енергија која је помогла екипи да дође до веома битне победе. Из тог разлога директор Црвене звезде ДИВА Давор Ристовић похвалио је Делије за фантастичну подршку са трибина.

Изражавамо велику захвалност нашим навијачима на изванредној подршци коју су наши кошаркаши имали у реванш утакмици полуфинала плеј-офа са Радничким. Делије су, по ко зна који пут, направиле атмосферу за памћење.  То је био истински спектакл, неизмерно су нам помогли да дођемо до веома важне победе.
Ристовић је посебно нагласио да је све протекло у најбољем могућем реду и да током утакмице није био забележен ниједан инцидент, на чему је клуб добио и честитке од делегата утакмице.
Читава утакмица протекла је без и најмањег инцидента, без убацивања тврдих предмета на терен и било каквог погрдног скандирања. На тај начин су најватреније присталице црвено-белих одржале прави час навијања из кога би сви могли да уче. Делије су  показале своју културу због чега заслужују велико поштовање и све похвале. Била је то права рапсодија у црвено-белом која се са трибина пренела и на терен, демонстрација огромне љубави због чега су сви играчи, чланови стручног штаба и руководства клуба веома поносни.  Овакав амбијент, какав је виђен у уторак у Пиониру, сигурно ће допринети подизању популарности игре под обручима, интересовања јавности и медија – констатовао је Ристовић и наставио:
Такве вредности треба да негујемо и зато овим путем апелујемо на руководство Радничког, али и челнике Лиге да се Делијама омогући долазак на одлучујућу утакмицу за пласман у финале која се 1. јуна игра у дворани „Језеро“. Подсећамо да смо за прву утакмицу добили само педесетак улазница за чланове руководства, јер су наводно све карте биле унапред распродате. Широк телевизијски аудиторијум је могао да види да је у хали у Крагујевцу било доста слободних места. Исти изговор употребљен је и за мајсторицу на наш захтев да купимо известан контигент карата. Тренери два клуба на конференцији за медије после меча похвалили су атмосферу истакавши да је то добро за кошарку. Зато позивамо све оне који су надлежни да омогуће да кошаркашка утакмица у Крагујевцу у петак буде својеврстан празник спорта у коме ће се осим играча на терену надмудривати и навијачи на трибинама – закључио је Ристовић.

Претходни текстТријумф Звезде на крилима Делија
Следећи текстЈасна Шекарић улази у олимпијску историју