Звезда поражена у „Језеру“

47

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у дуелу  7. кола АСЛ од екипе Радничког са 80:68. У утакмици која је квалитетом приказане кошарке оправдала епитет дербија, Звезда је пружила солидну партију, али је у последњој четвртини доживела велики пад  и остала без тријумфа. Меч који је одигран у лепој атмосфери дворане „Језеро“ обележио је бивши првотимац црвено-белих Стивен Марковић. Он је у последњих десет минута одиграо праву симултанку и успео да реши питање победника.

Наша екипа држала је све у својим рукам  до последњег периода игре.  Почетком четврте деонице  Петар Поповић погодио је за 61:58 и тада се чинило да Звезда улази у добар ритам, али на жалост љубитеља црвено-беле боје, десило се потпуно супротно. После поена нашег центра тим Светислава Пешића више није личио на себе. Раднички је подиграо темпо игре, надтрчао Звезду и на крају заслужено славио. Екипа са Малог Калемегдана у наредних девет минута (после поготка Поповића), до поена Цветковића, није успела да убаци кош из игре. Домаћин, који је више од 30 минута био у сталном заостатку зналачки је то искористио  и преломио сусрет.  Недостатак искуства Београђане је по ка зна који пут ове сезоне коштао много. У тренуцима када је било потребно да неко преузме одговорност и индивидуалним потезом реши дуел није било правог вође на терену. Са друге стране, Раднички је такве појединце, лидере на паркету  имао у виду Стивена Марковића и Мајкла Скота. Спољни играчи тима Мирослава Николића, везали су неколико битних тројки (три у серији) и на тај начин одвели свој тим до победе. И вечерас је у дворани “Језеро“ потврђена чињеница да  су Крагујевчани незаустављиви када погађају ван линије 6. 75.
Најефикаснији у нашем тиму били су Немања Недовић са 14 и искусни Бојан Поповић са поеном мање. Раднички су са друге стране предводили већ поменути Марковић и Скот са 21 односно 20 убачених кошева, солидан је био и Сајмон са 13 погодака.
Звезда на половини такмичења у АСЛ и даље тражи победу у гостима. Екипа Светислава Пешића  за сада је забележила  три пораза на страни. Прилику да стигну до првог брејка „црвено-бели“ имаће већ у наредном кола против Хемофарма.
 
Раднички КГ – Црвена звезда ДИВА 80:68 (22:18, 16:20, 20:20, 22:10)

Раднички: Павковић 7 (осам асистенција), Синовец 6, Сајмон 13, Марковић 21, Бирчевић 7, Нешовић, Братић, Вуксановић, Марјановић, Скот 20, Мијатовић, Бакић 6.
Црвена звезда: Човић, Цветковић 10, Илић 2, Лазић, Недовић 14, Лешић 9, Суботић 2, Николић 4, Томас 9, Милутиновић, Б. Поповић 13, П. Поповић 5.

Претходни текстХрабро на Војводину
Следећи текстЗвезда савладала Војводину