Звезда поражена у дербију

59

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од екипе Партизана у 209. вечитом дербију који је одигран у оквиру 5. кола АСЛ. Наши играчи држали су резултатски прилључак током читавог сусрета, али је недостатак искуства допринео да екипа Светислава Пешића погнуте главе напусти паркет. Неколико погрешних одлука и почетничких грешака у одлучујућим моментима сусрета, коштали су Звезду важног тријумфа.

Дерби није оправдао очекивања,изостали су лепи потези, па публика у „Пиониру“ није могла да види ништа осим беспоштедне борбе вечитих ривала.
Звезда је солидно отворила меч. Светислав Пешић определио се за игру са пуно трчања и шутева за три поена. Расположени Андрија Милутивновић и Немања Недовић уз константо доброг Петра Поповића успели су да зауставе нападе Партизана и диктирају темпо игре готово свих 40 минута. Утакмица је била веома тврда, са много контакта. Водила се велика борба на свим позицијама, чврсти дуели Поповића и Радуљице,Лазића и Џејмса, Милутиновића и Чакаревића обележили су  меч. Црвено-бели су играли на махове, па се тако кретао и резултат. Наши играчи нису дозвољавали екипи из Хумске да стекне озбиљнију предност, али са друге стране нису успевали ни да се одлепе. Звезда је у последњу деоницу ушла са поеном предности, резултатска клацкалица трајала је готово 35. минута. Чинило се да ће се у неизвесној завршница решавати  питање победника, али искуснији Партизан то није дозволио . Са две тројке (Мачван, Анђушић) екипа тренера Јовановића је за нешто више од четири минута пре краја стигла до велики предности коју је успела да сачува до последњег судијског звиждука. 
Најефикаснији у нашим редовима били су Петар Поповић и Андрија Милутиновића са18 односно 14 убачених кошева.
Све „звездаше“ мора да обрадује запажена партија  Немање Недовића. Млади бек је на свој конто уписао 13 поена и поново показао део свог раскошног  талента. На другој страни, у Партизан су се истакли ефикасни Милосављевић са 15 и Мачван са 14 поена. 

Партизан мт:с – Црвена звезда Дива 76:69 (21:19, 22:20, 12:17, 21:13)
Хала „Пионир“. Гледалаца: око 4.500, судије: Милија Војиновић, Бранислав Мрдак и Бранко Воркапић.
ПАРТИЗАН МТС: Кецман, Радуљица 10, Лучић 9, Милосављевић 15, Богдановић, Катић 5, Бешовић, Чакаревић, Џејмс 4, Мачван 14, Анђушић 11, Бертанс 8.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДИВА: Човић 2, Марковић 6, Илић 3, Лазић 3, Недовић 13, Лешић, Суботић, Николић, Томас 2, Милутиновић 14, Бојан Поповић 8, Петар Поповић 18.

Претходни текстЗвезда на корак до титуле
Следећи текстПобеда против неугодног Пожаревца