Звезда на корак до титуле

75

Одбојкаши Црвене звезед налазе се на само корак до титуле. У другом мечу финалне серије плеј офа славили су над екипом Војводине са 3:1.

За разлику од петходног меча, црвенео бели су се у овом више намучили али и изашли као победници. Максимално су искористили предност домаћег терена тако да у Нови Сад иду по меч лопту.
Свака грешка противника добро је наплаћена. Од самог старта црвено бели су узели примат у своје руке и нису га испуштали до краја првог сета. На тренутке су новосађани покушали да их угрозе али су убрзо Стоиловић, Ћелић и Петковић вратили свари на своје место.

Резултатску клацкалицу на почетку другог периода прекинуо је незаустављиви Петковић и одвео Звезду у вођство (6:4), „Лале“ су преко искусног Герића сустигле резултат (8:7), али нису успеле да га озбиљније угрозе.  Уследила је серија грешала изабраника Жељка Булатовића, што је Војводина искористила и опет преко Герића успела да изједначи (24:24). Очигледно је било да је Војводина преузела иницијативу. Ас Мрдака и блок Герића донели су гостима наду за преокрет.
У трећој деоници није било дилеме коме ће да припадне сет. Црвена звезда од старта је противнику ставила до знања ко диктира темпо игре. Чини се да су црвено бели нашли рецепт за војвођане, док са друге стране изабраници Николе Салатића нису имали решења за маестралне Стоиловића и Ћелића.
У наставку, грешке које су правили гости, користили су Милутиновић и Петковић који су меч лагано привели крају и дуплирали предност у финалној серији плеј офа.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ 3:1 (25:19, 24:26, 25:17, 25.20)
Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 900. Судије: Драгутин Ћук (Београд) и Борис Коларевић (Нови Сад). Трајање меча: 102 минута. Резултат у серији: 2:0.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Стоиловић 15, Копривица 9, Милутиновић 8, Митић 5, Петковић 23, Ћелић 7, Вујић (либеро), Околић, Пајић, Јаковљевић, Буцуљевић, Перић. Тренер: Жељко Булатовић.
ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Миросављевић 1, Веселиновић 9, Ивовић 25, Герић 7, Л. Чубрило 1, Мрдак 7, Капур (либеро), Н. Чубрило 6, Врбан, Стефановић, М. Станковић 1, Мартиновић 2. Тренер: Никола Салатић.

 

Претходни текстЗвезди и други меч
Следећи текстЗвезда поражена у дербију