Пешић: „Очекујем добру партију Звезде“

45

Кошаркаши Црвене звезде у петом колу АСЛ Србије гостују „вечитом“ ривалу Партизану. У досадашњим дуелима са изабраницима Владимира Јовановића, црвено бели нису имали прилику да славе.

Последњи сусрет ове две екипе био је АБА лиги, када је на паркету Пионира виђено право одмеравање снага, да би за нијансу бољи црно бели тријумфовали. Овог пута црвено бели ослабљени су за Омара Томаса, који је брутално претучен у београдском клубу и неће бити у прилици да помогне свом тиму.
На конференцији за медије пред сусрет са црно белима, тренер домаће екипе Светисалв Пешић изнео је своја очекивања.
Припремамо се за дуел са Партизаном, мада нас је инцидент везан за Омара Томаса у коме је брутално претучен мало пореметио. Шокирани смо овим догађајем, али шта је ту је, идемо даље. Покушавамо да се фокусирамо на оно што се зове кошарка. Поводом тога, надам се да ће Томас што пре да се опорави, и физички и психички од повреда које је задобио. Тек треба да видимо колике ће те поврде утицати на његову игру, а то ћемо знати у следећа два дана.
Кари је истакао да се за дерби са Партизаном његов тим припрема као и за сваку другу утакмицу.
Не можемо да се похвалимо формом екипе, као што сте имали прилике да видите у последње две утакмице. Против Хемофарма и Војводине одиграли смо доста добре утакмице и ту се показало на кога могу да рачунам. Нисам најсрећнији како смо одиграли утакмицу са Мега Визуром, али нема никаквог разлога да не одиграмо добру партију у дербију – закључио је Пешић.

Претходни текстЗвезда осудила напад на Томаса
Следећи текстПетарда на Маракани