Петарда на Маракани

50

У оквиру 23. кола Јелен Суперлиге фудбалери Црвене звезде убедљиво су савладали екипу Металца резултатом 5:0 (2:0).

Голове за наш тим постигли су Евандро у 28, Лазовић у 32, Борха у 50, Каду у 59. из пенала и Миливојевић у 90. минуту.  Изабраници Роберта Просинечког очекивано су славили против гостију из Горњег Милановца. Свих 90 минута играли су и више него добро, а песма Делија носила их је током целог меча. Може се рећи да је ово сјајна увертира пред утакмицу са Партизаном коју ће црвено – бели одиграти у среду на стадиону у Хумској.

Утакмица са Металцем имала је неочекиван почетак јер је већ у деветом минуту Милан Својић погодио стативу.  Био је највиши у скоку после корнера, шутирао главом и погодио оквир гола.  Преостало време прошло је у доминацији домаћина.  Први погодак виђен је у 28. минуту када је Лазовић из корнера послао лопту до средине шеснаестерца где је Максимовић био најбољи у скоку, па је пронашао самог Евандра који је без проблема погодио противничку мрежу. Само четири минута касније Петковић je центрирао по левој страни, а Лазовић је из волеја затресао Кљајићев гол .  На одмор се отишло са 2:0.

Други део сусрета почео је без промена у саставу, а само 5 минута било је потребно да се увећа предност. Касалица је прошао по десној страни, асистирао Борхи који је са лакоћом лопту послао у празну мрежу. У 53. минуту Металац остаје са играчем мање након другог жутог картона Овусуа. Убрзо је и свиран пенал за наш тим. Наиме, Петковић је оборен у казненом простору од стране гостујућих играча.  Каду је био сигуран са беле тачке – 4:0.

На крају, слављеник Лука Миливојевић поклонио је себи гол за 21. рођендан. У 90. минуту постављено је коначних 5:0.

– Пресрећан сам због тога што сам за свој рођендан постигао гол. Јутрос када сам се пробудио прво што сам пожелео било је то да мој клуб данас победи, а после и да се ја упишем у листу стрелаца –  срећно је рекао Звездин везиста.

Претходни текстПешић: „Очекујем добру партију Звезде“
Следећи текстРутинска победа против ЖАК-а