Пораз Звезде у финалу КРК

47

Црвена звезда ДИВА поражена је у финалу Купа Радивоја Кораћа, али црвено-бели немају за чим да жале. Изабраници Светислава Пешића пружили су одличну игру, достојно су се супротставили вечитом ривалу, али је овга пута у Нишу недостајало и мало више среће. Кошаркаши Звезде жестоко су се борили, буквално су изгарали на терену за сваку лопту, а за приказано ангажовање и пожртвованост награђени су и аплаузима навијача на крају утакмице.

Црвено-бели су изгубили резултатом 64:51, а кључни моменти одиграли су се крајем треће и почетком последње деонице. Таман кад је Звезда успела да ухвати прикључак и приђе на само два поена минуса (42:40), Данило Анђушић је серијом од седам узастопних поена донео одлучујућу предност Партизану.
Кошаркаши Црвене звезде ДИВА играли су одлично у одбрани у првом полувремену, на агресивност Партизана одговорили су истом мером што је дало резултата. Ипак, чињеница да су кошгетерски затајли у последњој деоници, да су из 11 покушаја ван линије 6,75 били само једном успешни, да је Партизан имао осам скокова више и да су црвено-бели изгубили чак 20 лопти, на крају је преломило резултат у корист Партизана.
Ипак, треба истаћи да су црвено-бели на читавом турниру приказали веома добру игру и да је евидентно да екипа у успону форме што свакако може да радује навијаче црвено-белих.
Тренер Црвене звезде ДИВА Светислав Пешић честитао је Партизану на заслуженој победи и потом додао:
Утакмица је била отворена све до момента док нисмо почели да губимо лопте. Изгубили смо чак 20, у завршних пет минута чак шест лопти што је у оваквој утакмици на мали број поена било превише. Врло брзо смо ушли у бонус у последњој деоницишто је додатно утицало на психолошку несигурност играча. И Партизан је имао такође 20 изгублејних лопти, али за разлику од нас он је наше грешке претварао у поене. После наших изгубљених лопти они су постигли 10 поена, док смо ми од чак 20 освојених лопти из контранапада постигли само три поена – истакао је Пешић и додао:
Морам да честитам мојим играчим. Мислим да су у овом тренутку дали максимум у одбрани. Наравно искуство је било на страни Партизана, јер су они већ одиграли пуно оваквих утакмица – закључио је Пешић.

Партизан – Црвена звезда ДИВА 64:51 (17:14, 15:13, 15:15, 17:9)
Партизан: Кецман 6, Радуљица 4, Лучић 11, Милосављевић 2, Катић 6, Бешовић, Божић 3, Чакаревић 4, Џејмс 10, Мачван 9, Анђушић 9, Бертанс.
Црвена звезда ДИВА: Човић 2, Цветковић, Илић 12, Лазић 2, Недовић, Лешић 1, Суботић 2, Николић, Томас 12, Милутиновић, Б. Поповић 12, П. Поповић 8.

Претходни текстКуп Звездиним девојкама
Следећи текстЗвезда боља од Наисе