Куп Звездиним девојкама

50

Одбојкашице Црвене звезде су освојиле Куп Србије пошто су у финалу савладале НИС СПартак из Суботице са 3:0 (25:21, 25:20, 25:13). Црвеној звезди је ово 15. у историји, а трећи узастопни национални Куп.

Наше одбојкашице су вечерас у Лазаревцу показале апсолутну доминацију у женској одбојци у Србији. Суботичанке су у прва два сета покушале да парирају црвено белим девојкама, али су у трећем периоду игре доживеле тотални дебакл.

Црвена звезда је утакмицу почела са доста грешака што је довело до вођства Спартака у првом сету са 12:15. Црвено беле су после тога дошле до своје игре и праве серију од 8:1 и мирно приводе сет крају (25:21). Суботичанке су у другом сету опет дошле до опипљивије предности од 10:13, али онда Павличевић тражи тајм аут који доводи до још једне серије наших одбојкашица од 6:0. Касније Црвена звезда долази и до 19:14 што је опет било довољно да се освоји и овај сет са 25:20. У последњем периоду игре црвено беле су искористиле тоталну конфузију у редовима Спартака и врло лако дошле до тријумфа у овом мечу.

Црвена звезда је тако освојила 15. куп у својој историји. Пехар капитену Ани Бјелици је уручио председник Одбојкашког савеза Србије и председник УО СД Црвена звезда Александар Боричић.
Капитен нашег тима Ана Бјелица била је пресрећна после меча.
Мислим да је квалитет пресудио у овом мечу. Јако ми је драго што су девојке дале свој максимум на овом мечу и зато се сусрет и завршио у нашу корист максималним резултатом 3:0. Одбранили смо трофеј што је за нас било најважније и најбитније. Јако смо срећне и срећне идемо у Турску и надам се да ћемо тријумфовати и тамо.

Примач Љубица Кецман већ гледа ка наредним изазовима.
Морам да честитам мојој екипи на победи и освајању Купа, а наравно и девојкама Спартака које су пружиле солидан отпор. Наравно да нас очекују утакмице у лиги и у уторак утакмица против Галатасараја у Купу ЦЕВ-а и надам се да ћемо наставити овако да играмо, ако не и боље, и ако све буде ишло по плану надам се да ће и титула бити наша.
Тренер Ратко Павличевић после меча је истакао.
Сигурно да је пресудио тај неки квалитет више. Освојили смо трофеј који је за нас врло значајан као и сваки други. Оно што је битно ове сезоне то је да су неке млађе играчице добиле шансу и врло је битно да овакву утакмицу одиграју на високом нивоу. Сигурно је да је утакмица били врло занимљива и тврда. Оно што је битно за нас то је да ниједног тренутка нисмо падали у можда неким тешким моментима и да смо остали стабилни и на крају освојили пехар.


 
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НИС СПАРТАК 3:0 (25:21, 25:20, 25:13)
Дворана: СПЦ Колубара. Гледалаца: 700. Судије: Симић и Симоновић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ракић 12, Поповић 6, Радуловић 4, Пушић (либеро, 17 пријема), Бјелица 22, Кецман 6, Стеванови4. Нису играле: Будровић, Медаревић, Кубура, Валчић и Лукић. Тренер: Ратко Павличевић.
НИС СПАРТАК: Мемишевић (либеро, 23 пријема), Трнић 4, Цевтичанин 13, Хелић 13, Вујчин 1, Д. Раденковић 3, К. Раденковић, Т. Матић 3, Олуић, Мрдак 4. Није играла: Д. Матић. Тренер: Дамир Петковић.

Претходни текстРукометаши изгубили у Каћу
Следећи текстПораз Звезде у финалу КРК