Славље Звезде у Крагујевцу

44

Још једно сјајно издање наших кошаркаша у 2012. години! Овог пута, црвено-бели су у 21. колу АБА лиге славили у хали „Језеро“ и тако се реванширали Крагујевчанима за пораз у „Пиониру“: Раднички – Црвена звезда 86:90 (21:21, 21:18, 19:26, 25:25).

Да су озбиљно схватили и временске услове и противника изабраници Светислава Пешића показали су што су у срце Шумадије стигли још у петак. А, већ на почетку утакмице наши играчи су ставили до знања ученицима Мирослава Николића да нису дошли да буду поражени. Наговештај продужетка победоносне серије кренуо је преко расположених Петра Поповића и Андреје Милутиновића, који је био посебно инспирисан приликом да се искаже пред својим суграђанима. Водили смо, стекли пет поена вишка, а онда у једном тренутку стали и дозволили Радничком да преокрене резултат и дочека крај полувремена са предниошћу од 42:39.
Али, Звезда је тек почела да сија. Филип Човић је добро дириговао игром, опет се распуцао Милутиновић, а Суботић је донео и прву двоцифрену предност. Крагујевчани су поново успели да се приближе, али их је на „минус 10“ поново вратио расположени Томас. Последњи покушај домаћина да преокрене судбину меча догодио се у самом финишу, кад је Раднички серијом 9:0 пришао само на поен. Кад се утакмица ломила, два Поповића – Бојан и Петар одиграли су акцију коју је наш центар крунисао поготком уз фаул, а кад је погодио и са линије слободних бацања – славље је могло да почне.

Раднички – Ц. звезда 86:90
РАДНИЧКИ: Павковић 13, Синовец 15, Сајмон 17, Марковић 11, Бирчевић, Братић 6, Вуксановић 2, Марјановић 2, Скот 20, Мијатовић, Бакић, Стојачић.
Ц. ЗВЕЗДА: Човић 8, Цветковић, Илић 1, Лазић 4, Недовић 11, Лешић 4, Суботић 5, Николић, Томас 17, Милутиновић 16, Б. Поповић 13, П. Поповић 11.

Претходни текстРеми против Винтертура
Следећи текстСловаци имали више среће