Мајкл Скот зауставио Звезду

41

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у осмом колу региналне АБА лиге. Раднички из Крагујевца однео је победу 79:84 (24:27, 23:15, 17:20, 15:22).

Меч у Хали „Пионир“ одигран је у лепој кошаркашкој атмосфери пред око 3000 гледалаца. Изабраници Светислава Пешића имали су активан резултат до самог краја али су са неколико почетничких грешака испустили победу. Звезда није имала решење за веома расположеног Американца Мајкла Скота који је меч завршио са 28 постигнутих поена. Раднички је добро шутерски отворио утакмицу, али су црвено-бели паметном игром успели да парирају. У првих пет минута наши момци примили су 17 поена без направљене личне грешке па Светисалв Пешић има разлога за бригу.

Један од најбољих играча у досадашњем делу сезоне Адам Морисон потпуно је подбацио. Американац је погодио само један шут из девет покушаја и никако није могао да дође до своје препознатљиве игре. Са друге стране поред већ поменутог Скота, доминорао је Стивен Марковић, плеј је одлично заменио повређеног Павковића и успео да упише чак 14 асистенција, исто колико и цео тим Црвене звезде. После осам кола наша екипа заблележила је две победе уз шест пораза.

Светисалв Пешић није био задовољан игром у одбрани.
– Честитам екипи Радничког на заслуженој победи. Одиграли су солидну утакмицу, а ми смо их погурали до тријумфа. Лоше смо отворили меч, они су погађали отворене шутеве, а ми нисмо успели да одиграмо одбрану на нивоу. Није ми јасно како за пет минута утакмице примимо 17 поена а не направимо ни један фаул, то су ствари које не смеју да се дешавају. До пенала имамо четири прекршаја и то морамо да користимо. Ја сам тренер чији је заштитни знак одбрана, и то ми је на првом месту. Не знам да ли је то питање квалитета или страха, и у одбрани се доносе битне одлуке, а ми то не радимо– завршио је Светислав Пешић.

Дворана: „Пионир“. Гледалаца: 3000. Судије: Дожај (Хрватска), Шпендл и Мајкић (Словенија).
 
Црвена звезда: Човић 2, Лазић 10, Лешић 14, Суботић 14, Николић 3, Морисон 4, Милутиновић 16, Б. Поповић 11, П. Поповић 5, Нису играли: Илић, Недовић и Цветковић.
Раднички: Синовец 10, Лучић 3, Сајмон 18, Марковић 6, Бирчевић 10, Скот 28, Мијатовић 7, Бакић 2, Нису играли: Стојачић, Милосављевић,

Претходни текстПобеда за Милоја у Јагодини
Следећи текстЗвезда изгубила у Никшићу