Победа за Милоја у Јагодини

60

Стадион: ФК Јагодина. Судија: Бошко Јованетић. Стрелци: Мудрински 19, Калуђеровић 24, Микић 62, Евандро 79 п
ФК Јагодина: Шимић, Дукић, Протић, Илић, Гогић, Томић, Стојков (од 66. Стојковић) Костић, Стојановић (од 78. Ковачевић), Арсенијевић, Мудрински ( од 59. Мудрински)
ФК Црвена звезда: Бајковић, Рељић (од 46. Петковић), Вилотић (од 38. Лазовић), Ади, Микић, Ковачевић (од 6. Мијаиловић ), Вешовић, Димитријевић, Евандро, Калуђеровић, Борха

Фудбалери Црвене звезде тријумфовали су на гостовању у Јагодини, резултатом 1:3, у оквиру 12.кола Суперлиге. Наш клуб је на овом мечу пратило много жутих картона и повреда. Текао је 3.минут када су капитени оба тима, Стојановић и Ковачевић ,након дуела зарадили жуте картоне. Неколико минута после Ковачевић је замењен због повреде. Уместо њега у шестом минуту у игру је ушао Срђан Мијаиловић.
Текао је 19.минут када су фудбалери Јагодине постигли први погодак. Арсенијевић је упутио центаршут, а Огњен Мудрински сјајним ударцем лопту послао у Бајковићеву мрежу.

Нису фудбалери Јагодине дуго уживали у вођству. Пет минута је требало нашем клубу да изједначи резултат. Евандро је извео корнер, а Калуђеровић ударцем главом довео свој клуб до изједначења. У  39.минуту још увек ровити Лазовић, ушао је у игру да замени повређеног Милана Вилотића. Његов улазак је донео значајан допринос бољој игри у наставку меча.  Пред сам финиш првог полувремена Димитријевић је зарадио жути картон, због прекршаја над Мудринским.

У првом минуту другог полувремена још једна измена за црвено-беле. Уместо Стевана Рељића, коме је на полувремену констатована повреда, у игру је ушао Никола Петковић.  У 62.минуту Црвена звезда постиже још један погодак. Сјајна акција у режији Лазовића и Микића,која је финализована Микићевим поготком из  противничког петерца.

Након тога наш клуб је имао још пар шанси, да би у 78.минуту ,након контакта Борхе и голмана Шимића судија досудио пенал у корист црвено-белих. Са беле тачке био је прецизан Евандро. Пред сам крај меча голман Јагодине је успео да скине два узастопна зицера и на тај начин задржи резултат.

Треба напоменути да  20 одсто  прихода од свих продатих улазница од  утакмице иде у фонд за лечење некадашњег голмана Црвене звезде и Јагодине, Звонка Милојевића.

Претходни текстЗвезда дочекује Раднички
Следећи текстМајкл Скот зауставио Звезду