Човић задовољан почетком

40

Кошаркашки клуб Црвена звезда Београд, пре нешто више од два месеца добио је нову управу. Први човек клуба Небојша Човић говорио је о томе шта је ураћено у овом периоду али и о плановима за будућност. Биланс нове управе за сада је сјајан. Доведен је један од најбољих тренера Европе Светислав Пешић, оформљен је млад али респектабилан састав који је на самом старту АБА лиге показао да може равноправно да се носи са свима. 

Задовољан сам постигнутим резултатима. Дуго смо размишљали о томе да ли ћемо уопште постојати.  Ангажован је један сјајан стручњак и верујем да ће нам то донети успех у будућности. Не могу одмах да се промене лоше ствари које су се годинама нагомилавале. Морамо да будемо стрпљиви и сигурни да је оно што радимо исправно. Појачања ће бити уколико тренер Пешић процени да нам је то неопходно али и ако клуб буде у могућности  да то обезбеди– истакао је Небојша Човић. 
Скупштина клуба на којој је потписана сарадња између ФМП и Црвене звезде о стварању новог пројекта одржана је 12. августа. Први човек клуба највио је да ће јавности ускоро бити предсављена  структура чланова Управног одбора. 
Веома брзо комплетираћемо управу,  коју  ће чинити 23 члана. Биће уврштено 12 нових људи  међу којима ће бити спонзора,  донатора али и бивших  легенди  клуба, као и представника навијача са којима имамо сјајан однос и које веома поштујемо– рекао је Небојша Човић.   
Црвеној звезди рачуни су блокирани још од 2004 године.
Дуг је био око 14 милиона евра, а до сада смо отписали значајан део од 2. 946. 796 евра. Решили смо спор и са компанијом Лукоил која ће нас и даље пратити .  Одблокиран је  рачун једне од наших фирми. Причам ово да бих повериоцима затражио стрпљење и поверење. Чека нас пет година у којима морамо да решимо све спорове, а негде ће већ сад могу да кажем,  дугови бити знатно умањени – констатовао је председник нашег клуба.

Када су трофеји у питању Човић нема дилему.

Све што освоји Црвена звезда Београд припашће Црвеној звезди, то није спорно.  Ако овај концепт оздравњена клуба није заслужио подршку онда не знам шта јесте ?! Коме нормалном може да одговара да Звезда не постоји. Ако постоје такви, нека се јаве.  Исто бих мислио да су у питању и наши највећи ривали у оваквој ситуацији– завршио је Небојша Човић.    
Пројекат повратка сјајно напредује, надамо се да ће Небојша Човић успети да оствари своје идеје и Звезду врати на старе трофејне стазе.  

Претходни текстУ Талин по победу
Следећи текстМезенга се распуцао у Сурчину