Звезда стала пре краја

40

Кошаркаши Црвене звезде Београд нису успели да у трећем колу регионалне АБА лиге, на свом паркету савладају екипу Олимпије . Црвено- бели поражени су резултатом  93: 101.

У  лепом амбијенту пред око 3.500 гледалаца, виђена је солидна кошаркашка представа. Гости су сјајно отворили меч, после нешто више од четири минута игре погодили су чак пет тројки (Варда две). Висок проценат шута успели су да задрже до краја меча (65 процената из игре).  Звезда је преко Морисона и Суботића парирала, па је на паузу Олимпија и поред  таквог шутерског учинка отишла  са само пет поена предности. У наставку, наши кошаркаши подигли су одбрану и из минуса од  11 поена,  повели су  са 82: 78. Овим резултатом ушло се у последњу деоницу. Међутим, Ћапин и Јагодник тројкама нису дозволил домаћину да се одлепи. Поново се десио несхватљив пад, екипа из Љубљане је за три минута направила серију од  17: 0 и на тај начин решила  меч. Гости су заиграли зонску одбрану, а црвено- бели нису погађали отворене шутеве, па је у тим тренуцима већ било јасно ко ће однети бодове са овог меча.  Новајлија Адам Морисон поново је показао да ће бити велико појачање. Американац  је играо симултанку, меч је завршио са 30 поена од чега три тројке. У нашој екипи истакао се још и Суботић,  са 16 убачених погодака. Олимпија је имала више расположених играча. Предњачио је фински интернационалац Салин са 23 постигнута поена, док је Ратко Варда  додао 14. 

Тренер Светислав Пешић као главне узроке пораза наводи страх и слабу концентрацију.
Доста смо уплашени, у нападу нам требају креација, слобода и сигурност. Доносимо врло чудне одлуке у одбрани.  Нисмо довољно концентрисани. Играчи чекају да нас публика подржи као против Бајерна. Ако играју само кад им неко пева, онда треба да се растајемо.  То није кошарка. Ово је тешко објаснити, никако не могу да схватим да на свом терену за полувреме примимо 61 поен.  Први пут сам у ситуацији да ово доживљавам– истакао је трофејни стручњак.     

Црвена звезда Београд – Олимпиjа 93: 101 ( 34: 34, 22: 27, 26: 17, 11: 23)
Дворана: Пионир. Гледалаца: 3500. Судије: Дубравко Мухвић  (Хрватска), Адемир Зураповић ( БИХ), Драган Краљ ( БИХ). 
Црвена звезда Београд:  Радетић 7, Суботић 16, Морисон 30, Б. Поповић 8, Милутиновић 8, Цветковић, Недовић 2, Марковић, Чович, П. Поповић 7, Илић 10.
Олимпија:  Вудсајд  10, Салин 23, Ћапин 10, Маркота 11, Јагодник 6, Ротбарт, Блажић 9, Варда 14, Мурич, Томпсон 7, Грин 9, Бертанс.

Претходни текстMЕТАЛАЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:5 (0:1)
Следећи текстЗвезда у трећем колу Купа ЕХФ