MЕТАЛАЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:5 (0:1)

50

СТАДИОН: Градски стадион у Лучанима. ГЛЕДАЛАЦА: 2.000. СУДИЈА: Дејан Димитријевић (Лозница). СТРЕЛЦИ: Каду 14, 63, Калуђеровић 78, Борха 80, Вешовић 90. ЖУТИ КАРТОНИ: Б. Живковић, Лукић, Симовић, Контор, Борха.

МЕТАЛАЦ: Живковић Ж, Крњинац, Антић, Лукић, Живковић Б, Стаменковић, Митровић, Ћирковић (од 45. Бетолигар), Петровић (од 69. Контор), Симовић, Исидоровић. Тренер: Ненад Миловановић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кировски, Рељић, Ћосић, Вилотић, Микић (од 68. Петковић), Димитријевић (од 59. Ковачевић), Каду (од 80. Вешовић), Евандро, Лазовић, Борха, Калуђеровић. Тренер: Роберт Просинечки.

Црвена звезда је остварила најубедљивију победу у сезони. Као гост у Лучанима победила је Металац – 0:5 (0:1). Прва два гола постигао је Каду, у 14. и 64. минуту, на готово идентичан начин, прецизним ударцима после асистенција Евандра. Касније су црвено-бели за два минута дали још два гола, у 78. и 79, стрелци су били Калуђеровић и Борха, а тачку на меч ставио је Вешовић у 90.
 Звезда се брзо ослободила уводног притиска домаћина. Увод у офанзиву црвено-белих био је пробој Лазовића, када је ушао је у казнени простор, фино „заврнуо“ лопту у петерац, али је одбрана домаћих била на месту. Није се још дуго чекало на гол.  Затишје у Лучанима прекинуо је Каду мајсторским поготком са 17 метара. Најбољи стрелац црвено-белих је сачекао лопту коју му је пропустио земљак Евандро, и, не оклевајући, ударцем „пуном“ матирао Живковића.

Мало је недостајало да домаћи изједначе. Акција је текла по левој страни, тамо је Симовић био потпуно сам, наместио се на центаршут, али је лопта на путу ка петерцу закачила Микића, и погодила пречку.

Знатно више динамичности донело је  друго полувреме, Звезда је извела један опасан напад преко Лазовића, који је, као и у првом делу игре, одлично „заврнуо“ у петерац, међутим опет су каснили нападачи. Уследила је нова мајсторија Бразилца који игра у животној форми. Везњак гостију је поново са ивице казненог просотра распалио по лопти, поново на асистенцију Евандра, која је завршила у горњем десном углу Живковићевог гола.  Коначно,прорадио је и Калуђеровић. Звездин најбољи стрелац из прошле сезоне, постигао је први гол у текућем првенству. Андрија је био сам на другој стативи полсе корнера Кадуа и рутински је ногом спровеолопту у мрежу.

Металац је потпуно нокаутиран у 80. минуту. После „дуплог паса“ са Петковићем, Борха се прошетао кроз одбрану домаћих и са седам метара лако погодио супротни угао гола Живковића. Али, то није било све од Звезде. Резервиста црвено-белих Марко Вешовић је искористио кикс полседњег играча у одбрани Металца, претрчао га, изашао сам испред Живковића и матирао га без већих проблема.

Претходни текстОчекивано до победе
Следећи текстЗвезда стала пре краја