Звезда у трећем колу Купа ЕХФ

44

Мојковац- Црвена звезда 24 : 23 (11 :12)
Дворана: Никољац. Гледалаца : 2000. Судије: Бониферт и Олах (Мађарска). Седмерци: Мојковац 7 (2), Ц.звезда 2(2). Искључења: Мојковац 8, Ц.звезда 12 минута.
Мојковац: Цветковић 1, Богавац 5, Радојевић, Ракочевић 1, Дробњак, Тошић, Журић, Љубојевић 6, Рондовић, Вишњић, Дапчевић 5, Дракуловић 4, Поповић, Данић 1, Савић 1 и Крушић.
Црвена звезда : Иванишевић, Живковић 6, Милошевић, Пуцељ 1, Пантелић 3, Надовеза 2, Павић 5, Јерај, Пушица 1, Ћирић 4, Суџум 1, Иванчев, Косановић, Шљиванчанин, Анђелић.

Рукометаши Црвене звезде пласирали су се у шеснаестину финала Купа ЕХФ. Иако, су доживели минималан пораз у реваншу, на гостовању Мојковцу 24: 23, залиха из првог меча била је довољна за пролаз. Атмосфера у дворани била је сјајна. Навијачи Мојковца бодрили су свој тим до краја сусрета, а посебно радује и велики број звездаша на трибинама који су пружили подршку црвено- белима.
Наши играчи нису на најбољи начин отворили утакмицу. Већ у осмом минуту игре домаћин је имао четири гола предности. Доминирао је Љубојевић (меч завршио са шест погодака). Тренер Игор Бутулија после  „тајм-аута“, променио је одбрану што је одмах дало резултата. Серија погодака омогућила је Звезди да оде на одмор уз вођство 11:12.  У наставку предност је расла ( 12:16), али су Мојковчани смогли снаге за преоккрет.

Успевали су да стигну и неколико пута до жељених „плус 3“. На сцену ступа наш голман, Милан Косановић. Заменио је Јераја десетак минута пре краја, зауставио неколико седмераца, и обезбедио нашој екипи пораз по мери, који води у наредну рунду ЕХФ Купа.  

Претходни текстЗвезда стала пре краја
Следећи текстЛуковићева за нову победу