Звезда 4 од 4

31

Црвена  звезда забележила је и четврту узастопну победу у НЛБ лиги и тиме задржала челну позицију на табели. Београдски црвено бели били су бољи од екипе Војводине у Новом Саду резултатом 81-82, по четвртинама 31-17, 15-28, 22-22, 13-15.

Почетак је припао домаћинима који су први део решили у своју корист са 14 разлике, али умор који је био последица играња само прве петорке вратио се играчима Војводине и други део је припао Звезди.

Друго полувреме протекло је у изјадначеној игри, с тим што је Звезда имала у пар наврата предност од 5 до 7 поена. Међутим у најнезгодније време предност се топила и у последњи минут се ушло нерешеним резултатом. Екипа Војводине губи лопту, коју користи Бакић и из контре доводи Звезду у вођство 82-81. После тајм оута који је тражио тренер гостију Зоран Сретеновић, играчи Војводине крећу у напад али улаз под кош није донео поене и Београђани су почели да славе.

Око 5 хиљада гледалаца међу којима је било више присталица гостију поздравило је аплаузом млади тим Светислава Пешића. У тиму Црвене звезде најбољи је био Владимир Штимац који је постигао 22 поена уз 6 скокова и две украдене лопте. Пратили су га Мариновић са 13, Робертс са 12, уз 8 скокова и једном блокадом, Бакић и Овенс са по 11 поена. У екипи Војоводине усамљен је био Дејан Боровњак са 23 поена.
 
Црвено бели следећу утакмицу играју у Пиониру, 25.октобра са екипом Сплита.

Претходни текстЦрвено-бели сагорели
Следећи текстПораз младог тима