Црвено-бели сагорели

23

Црвено бели нису успели да изненаде фаворизовану екипу ХСВ Хамбурга,коначан резултат је превисок али ипак одсликава право стање на терену макар у другом делу утакмице. Најефикаснији у домаћој екипи био је пивотмен Драгољуб Перовић са пет голова, док су по четири постигли Милан Павлов и Филип Шћепановић. Ханс Линдберг постигао је осам голова за госте. Наредни меч рукометаши Звезде, играће 9. новембра у Београду са словачким Татраном, док их у недељу очекује утакмица са ОРК Нишом у Нишу.

После меча тренер Хамбурга Мартин Швалб истакао је да је знао да је Црвена звезда добро организована екипа, са добрим тренером.
„Знао сам да ће бити добро припремљени за утакмицу. Знали смо да је екипа млада и искористили смо што им недостаје физичка кондиција и искуство“, рекао је Швалб и захвалио се домаћинима на гостопримству.

Хрватски репрезентативац и играч Хамбурга Блаженко Лацковић похвалио је игру младе Звездине екипе.
„Мислим да играчи Црвене звезде имају лепу перспективу. Нека на ову утакмицу гледају као на сакупљање искуства у Лиги шампиона, које
ће им свакако бити велики плус“, рекао је Лацковић.

Тренер Црвене звезде Игор Бутулија нагласио је да његова екипа има „балкански синдром“, јер се „момци оптерећују неважним стварима“.
„Нисам задовољан приступом играча у појединим ситуацијама. Није било важно што Хамбург има велику предност, шутеви су морали да буду из изграђених прилика“, рекао је Бутулија.

Према његовим речима, Звезда игра најважнији меч у следећем колу Лиге шампиона када у Београду дочекује словачки Татран.
„Најважније је да у следећем мечу победимо Татран и да презимимо у Европи и да добијемо шансу као трећи у групи Д да се такмичимо у Купу купова“, рекао је Бутулија.

Дворана: СЦ „Вождовац“ на Бањици. Гледалаца: 2.300. Судије: Василе Павел и Мариан-Еуген Стате (Румунија). Искључења: Хамбург 6 минута.
Седмерци: Ц. звезда 3(3), Хамбург 6(5).

Ц. звезда: Перишић, Томић 2, Ненадић 2, Милашевић 2, Д. Рашић, М. Рашић, Љубишић, Пралица 2, Павлов 4, Схепановић 4, Вукас 1, Перовић 5, Чупић, Курбалија 1.

Хамбург: Битер, Јенсен 3, Лацковић, Флор 5, Шулт 3, Торгованов 2, Сандрстром, Грим 2, Б. Жил 2, Ж. Жил 1, Грундстен 6, Линдберг 8, К. Лијевски 2, М. Лијевски.

Претходни текстНови сајт кошаркаша
Следећи текстЗвезда 4 од 4