Реми на Кипру

35

 Фудбалери Црвене звезде играли су нерешено 2:2 (1:1) са Апоелом на Кипру у првом мечу 2. кола квалификација за Куп УЕФА. Водећи погодак за црвено-беле Здењека Земана постигао је Едгар у 9. минуту, а изједначио је Јост Брурс у 34. Марцин Зевлаков је на старту другог дела игре домаћем тиму донео потпуни преокрет – 2:1, али је Игор Бурзановић у 62. минуту поново поравнао резултат и тиме поставио коначни резултат. Реванш утакмица на програму је 28. августа у Београду.


фото: www.crvenazvezdafk.com

Звезда је била боља на старту и у финишу меча, али евидентно је да наш тим још није сасвим уигран. Црвено-бели су офанзивно почели меч и већ у 9. минуту дошли су до гола. Бурзановић је центрирао са леве стране, лопта се одбила од неспретног Брурса, а Едгар је десном ногом по земљи постигао гол за вођство.

Од тог тренутка Апоел у потпуности преузима иницијативу. Покушавали су углавном шутевима са дистанце, а у 21. минуту Кипрани су имали одличну прилику. Радивојевић је лоше проценио путању лопте и беспотребно је пропустио, а Зевлаков је искоса са леве стране погодио спољни део мреже. Хрисис је у 23. минуту убацио лопту са десне стране, да би нови промашај забележио Паулиста – главом шутирао преко пречке.

 У 34. минуту тим Ивана Јовановића стиже до, мора се признати, заслуженог изједначења. Марковић је непрописно стартовао на Паулисту, а левоноги Холанђанин Јост Брурс је послао лопту у горњи леви угао голмана Радивојевића – 1:1.


фото: www.crvenazvezdafk.com

Звезда је у 40. Минуту остала без пољског репрезентативца Гжегожа Броновицког који се се повредио, а у игру је ушао Павле Нинков и заузео место десног бека. Марјан Марковић је прешао на леву страну.

Последњу шансу у првом делу игре Апоел је имао у 43. минуту. Кипрани су добро комбиновали по левој страни, Флореа је центрирао по земљи, Зевлаков само пипа лопту, коју Радивојевић скреће и спречава известан погодак.
 
Тек што је почело друго полувреме Апоел је дошао до предности. Комплетна Звездина одбрана била је изиграна. Марковић је био неопрезан и Харалампидис је успео да прими лопту на десној страни после додавања из средине. Уследио је центаршут, Гај је закаснио и Зевалкову није било тешко да погоди за 2:1.

Ништа значајније није се дешавало на терену у наредних 10-ак минута. Апоел је био задовољан вођством, а Звезда није успевала да повеже редове.

Тако је било све до 62. минута када су црвено-бели успели да изједначе резултат. Нинков је лоше захватио шутирао, лопта по земљи ушла у шеснаестерац, Субашић је лепо одложио за Бурзановића. Црногорски репрезентативац шутирао прецизно са 20-ак метара – 2:2.

Непосредно после изједначења Апоел је имао још једну лепу прилику, али је није искористио. Темпо је нагло опао у другој половини другог полувремена и оба тима су тешко стизала до гола противника.


фото: www.crvenazvezdafk.com

Затишије је трајало до 81. минута, када је Тричковски промашио шанси утакмице. Милијаш је врхунски прихватио лопту, упослио македонског нападача, који је остао сам са голманом Хјотисом. Имао је Тричковски много времена да се адекватно намести и упути ударац, али лопта је завршила тик поред стативе.

У 85. минуту уместо Блажића у игру је ушао Огњен Короман. Чини се да је Земан мало закаснио са том изменом јер је било очигледно да се Кипрани једва крећу по терену и да Короман својом брзином и агилношћу може битно да их поремети. Ипак до краја је остало задовољавајућих 2:2.
 
Реми у Никозији је изборио следећи састав Црвене звезде: Радивојевић, Марковић, Јаковић, Гај, Броновицки (од 40. Нинков), Богдановић, Милијаш, Бурзановић, Субашић (од 65. Тричковски), Едгар, Блажић (од 85. Короман).

Утакмицу је пратило око 12.000 гледалаца, а судио је Енглез Роб Стајлс. Жуте картоне су добили: Косовски, Сегири (Апоел) и Марковић (Црвена звезда).

Претходни текстМаљковић се повлачи
Следећи текстДиктираћемо темпо