Диктираћемо темпо

38

Фудбалери Црвене звезде отишли су на Кипар по повољан резултат у првој утакмици другог кола квалификација за УЕФА куп. Реми са два постигнута гола свакако јесте позитиван исход за црвено-беле који ће за две недеље на Маракани дочекати вицешампиона Кипра – Апоел из Никозије.

Резултат добија на још већој важности уколико се узму у обзир резултати које су кипарске екипе забележиле у претходна два дана. Анортозис је у квалификацијама за Лигу шампиона декласирао Олимпијакос са 3:0, док је у квалификацијама за УЕФА куп Омонија победила АЕК у Атини са 1:0.

Звезда је против себе на стадиону ГСП имала искусан тим, бучне навијаче, спарно време и не баш најбоље осветљење. Тим Здењека Земана изванредно је почео утакмицу, агресивном игром затворио Апоел на њиховом делу терена, а после великог броја опасних напада, стигло је и вођство преко бразилског центарфора Едгара.

„Ток утакмице је био заиста чудан, али мислим да је то био меч занимљив за гледање. Постигао сам свој први гол у Звездином дресу на званичној утакмици, али мислим да сам могао много више да урадим. Први званични дуел је увек тежак за уклапање шпиц играча, али када се постигне гол, то је онда одлична ствар“, каже Едгар.

Бразилац истиче да нема проблем приликом прилагођавања систему 4 – 3 – 3 који форсира Земан, јер се у Португалу често играло тако. Он каже да је то за шпиц играча увек добар систем, јер крила убацују у средину опасне лопте.

„Што се реванша тиче, ту смо домаћини и мораћемо од почетка да диктирамо темпо. Желимо да све решимо у првом полувремену. Увек је лакше играти пред својом публиком, па се надам да ћемо им се приказати у најбољем светлу. Надам се да ће временски услови бити бољи, јер је у Никозији било изузетно спарно. Били смо уморни, али то је сасвим нормално. Верујем да ће све то са временом постајати много лакше.

Многи су се изненадили када су Едгара на терену видели са новим имиџом. Бразилац је решио да се после четири године пуштања косе ошиша, без неког претерано важног разлога.

Ове недеље екипи се прикључио још један Бразилац који стиже из Португала. У питању је нападач Клео.

„Увек је добро имати Бразилце у екипи. Драго ми је да долази и надам се да ће бити од велике помоћи екипи“, истиче Едгар.

Наредно искушење Едгар и остатак екипе имаће већ у недељу када у Новом Саду, на старту сезоне домаћег шампионата играју против Војводине.

Претходни текстРеми на Кипру
Следећи текстСрушити традицију