Маљковић се повлачи

27

Ни атрактивна финансијска понуда није убедила Божидара Маљковића да прихвати тренерски посао у КК Црвеној звезди. Наш трофејни стручњак у четвртак је одбио понуђени уговор, који је подразумевао зараду до милион евра у случају освајања Еврокупа или српске титуле. Истовремено, Маљковић је саопштио да се повлачи из трочлане комисије, којој је поверено привремено управљање клубом са Малог Калемегдана

– Уважавамо разлоге због којих Маљковић у овом тренутку не може да прихвати улогу тренера Звезде – рекао је генерални менаџер Милан Опачић – Божа је велики звездаш, захвални смо на његовом ангажману у овом тешком периоду стабилизације клуба. Као председник комисије предложио је Светислава Пешића за место тренера.

Већ данас биће познато да ли ће још једно велико тренерско име одбити клупу црвено-белих, пошто је јуче на дневном реду био састанак с Пешићем, последњим златним селектором наше кошарке. Иако је најавио да у својим плановима не види долазак на Калемегдан, црвено-бели верују да постоји реална могућност да доскорашњи тренер московског Динама прихвати Звездину понуду.

У случају да популарни Кари крене Божиним стопама, као алтернативе помињу се имена Велимира Гашића и Јовице Антонића.

Од имена новог тренера зависиће и нека појачања црвено-белих, пре свега долазак младог репрезентативца Марка Кешеља. Крилни играч златне генерације са ЕП у Летонији стопирао је одлуку о преласку у Звезду до избора првог стратега тима са Калемегдана.

Црвена звезда и Министарство за дијаспору договорили су сарадњу на састанк генералног менаџера Милана Опачића и државног секретара Миодрага Јакшића.

–  Свесни смо чињенице да много звездаша живи у дијаспори и поручујемо им да ће Звезда у новој сезони играти квалитетну кошарку и јуришати на трофеје – рекао је Опачић.

Претходни текстШанса младима
Следећи текстРеми на Кипру