Продужеци и пораз

50

Као по неком не писаном правилу, Црвена звезда са екипом из Железника игра интересантне мечеве, пуне узбуђења преокрета. Тако је било и овај пут, иако меч није био врхунског квалитета малобројна публика у Пиониру, њих око 1000, могло је да ужива у веома ангажованој и борбеној игри оба тима. Тимови су се константно смењивали у вођству током читавог меча да би Звездин плејмејкер Омар Кук, пет секунди до краја на волшебан начин, наш тим из минуса од четири поена довео до продужетака у којем Звезда ипак није смогла снаге да преломи меч у своју корист. Ипак, ти поени организатора игре црвено-белих ће се још дуго препричавати у кошаркашким круговима, али пођимо редом.

Нови тренер клуба са Малог Калемегдана, Милан Шкобаљ се определио за већ проверену петорку: Кук, Бакић, Суботић, Драгићевић и Кикановић, која се није најбоље снашла на самом почетку меча и веома брзо, захваљујући, пре свега добром шуту за три поена екипа ФМП-а долази и до највеће предности на мечу од 15 поена и у том тренутку на семафору је стајало 14:29. Био је то аларм за све у Звездином табору да збију своје редове, како се не би поновио дуел првог кола из Железника, када је млада екипа ФМП-а глатко и убедљиво савладала нашу екипу. Звезда то и успева, и на први, двоминутни одмор се одлази резултатом 26:32 за екипу из предграђа.

Друга деоница је донела и веома изједачну борбу, у којој се играло, поен за поен и где ниједна екипа не успева резултатски да се одвоји, па је коначан резултат на полувремену гласио 49:55.
Почетком другог полувремена, наш тим је дошао и у прво вођство, и то у 27 минуту игре, тројком Мирислава Раичевића. Тиу предност Звезда је мудром игром чувала и увећавала све до 37. минута када је на семафору стајало 89:83 за наш тим. Од тог тренутка, за Црвену звезду све полази наопако, а момци из Железника преузимају иницијативу и серијом од 8:0, преокрећу резултат у своу корист, и најављују веома неизвесну завршницу. и тада долазимо до већ поменуте минијатуре организатора игре наше екипе. При резултату 91:95 за ФМП, пет секунди пред крај, Кук је имао два слободна бацања, од којих је искористио прво, док је друго намерно одбио од обруч, ухватио лопту кроз шуму противничких руку, отрчао до линије за три поена, шутнуо и наравно погодио за коначан резултат од 95:95, продужетке и делиријум међу Делијама.

Нажалост, Звезда није умела да искористи ту своју психолошку предност у продужетку, па су популарни пантери рутинском игром привели овај меч крају и решили га у своју корист.

Црвена звезда – ФМП  108:112
(26:23, 23:23, 20:13, 26:27, 13:17)

Дворана: Пионир, Гладалаца: 1000, Судије: Белошевић, Нешковић и Личина, Делегат: Драгослав Љуца

Црвена звезда: Милошевић, Марковић 6, Кикановић 19, Кук 27, Раичевић 6, Драгићевић 13, Лекић 10, Суботић 13, Цветковић, Шљиванчанин 2, Бакић 12, Александров

ФМП: Јеремић, Ђерасимовић 11, Ерцег 16, Лабовић 27, Лазић, Крстовић 16, Жигерановић 1, Дувњак, Протић 21, Самарџијски 17, Радуљица, Човић 3

Претходни текстДаћемо све од себе
Следећи текстНови ТВ издање Звездине ревије