Ранђеловић за полуфинале

158

Фудбалери Црвене звезде настављају поход на одбрану дупле круне, пошто су на Бановом брду у четвртфиналу „Лав“ Купа Србије елиминисали екипу Чукаричког Станком. Најзаслужнији за пласман у полуфинале је голман Иван Ранђеловић: пошто је утакмица завршена 1:1 приступило се пенал-серији и популарни Шмуци је укротио сва три шута домаћих фудбалера.

Најзанимљивији тренуци догодили су се у надокнади времена. Већ је истекао 90. минут кад је Звезда кренула у праву опсаду гола „брђана“. Мада је домаћин још од 65. минута играо без искљученог Вишњића (други жути картон), тек у тим тренуцима до изражаја је дошла бројчана предност нашег тима. Чукарички се повукао у свој шеснаестерац, тотално препустивши црвено-белима средину терена. Могао је Јестровић све да реши, али његов шут главом из тешке ситуације, искоса завршио поред гола.

А онда, у другом минуту надокнаде – најзад гол. Милијаш! Наш „везиста“ као да се претплатио на голове у финишу меча са Чукаричким. Слично као и јесенас, са ивице шеснаестерца примио је лопту коју му је вратио Јестровић, прецизно шутирао и она је одсела у мрежи Исаиловића. Домаћи фудбалери дуго су се бунили сигнализирајући да је Кастиљо био у офсајду, али нису били у праву – лопта је на путу ка голу закачила Вилотића и променила смер довољно да превари њихову „јединицу“.

Кад су сви на стадиону помислили да је меч решен, Станојевић је са своје половине упутио лопту у шеснаестерац Звезде, Поповић је некако проследио ка Ћулуму, а овај искористио велику грешку младог Томовића и постигао погодак који је његовом тиму донео једанаестерце.

У пенал серији доминирао је Иван Ранђеловић. Најпре је одбранио шут Јанковића, а дојучерашњи креатор „брђана“ Блажић у свом дебију у Звездином дресу довео наш тим у вођство. Ка лопти тада креће некадашњи капитен Партизана Алберт Нађ, туче и – Шмуци му хвата „живу“ лопту. Миловановић погађа и то је већ два гола вишка, али Ранђеловићу ни то није доста.
Одбранио је и пенал који је извео Вилотић, док је још један бивши „брђанин“ Нинков постигао трећи и одлучујући гол за црвено-беле.

Звезда ће, тако, играти 16. априла у полуфиналу, али треба бити искрен и признати да ни овог пута није приказала жељену игру. Чукарички је још једном одиграо врло добро против браниоца трофеја, тренер Драгослав Степановић поставио сјајну тактику, а његов тим је у првих двадесетак минута био
агилнији и стварао више шанси. У том периоду игре Ранђеловић је, чак, једном и савладан: играо се 13. минут кад је Марјановић центрирао, а Бојовић и Гај налетели на лопту, која се од нашег стуба одбране одбила иза леђа чувара мреже црвено-белих. Потрчали су домаћи играчи, најпре да славе вођство, а потом ка помоћном судији Милисављевићу, на чију је интервенцију арбитар Караџић поништио гол. Офсајд или не? Пре се чини да – није био…

Било како било, напади домаћег тима после тог тренутка као да су спласнули, па су нашу помало конфузну одбрану – нарочито је грешио Томовић, још пар пута угрозили Бојовић (шут у 25. минуту Ранђеловић брани) и Поповић (крај Томовића се у 58. минуту изборио за шут, на срећу лопта је прошла крај гола).

Наш тим је и поред помало неповезане игре створио доста прилика: Тричковски у 26. минуту оклева да шутира искоса, а у 44. премлако реагује у петерцу домаћина; Миловановић у 27. гађа, али не погађа горњи леви ћошак Исаиловићевог гола; Короман у 35. левом ногом шаље лопту који сантиметар
поред стативе… Две најбоље прилике за погодак имао је, ипак, Јестровић: у 49. минуту шутира главом са пет, шест метара право у голмана Чукаричког, а Исаиловић још једном – у 60. минуту излази као победник из дуела с нашим центарфором. Тада је Јестровића сјајно упослио Короман, пронашавши „рупу“ у одбрани домаћина, наша „осамдесет осмица“ сам излази пред Исаиловића и – туче право у њега…

Тако се полако ушло у финиш меча, у коме је Црвена звезда на већ описани начин прошла у полуфинале.

Чукарички Станком – Црвена звезда 1:1 (0:0) – пеналима 0:3

Стрелци: Ћулум у 96. за Чукарички Станком, Милијаш у 92. минуту за Црвену
звезду. Стрелци из пенала: Блажић, Миловановић, Нинков (сви Црвена звезда.)

Стадион Чукаричког на Бановом брду. Гледалаца: 2.000, Судија: Милан Караџић (Београд). Жути
картони: Маровић, Вишњић, Ћулум, Јанковић (Чукарички Станком), Томовић, Гај,
Короман (Црвена звезда). Црвени картон: Вишњић (Чукарички Станком).

ЧУКАРИЧКИ СТАНКОМ: Исаиловић, Окука, Вилотић, Маровић, Вишњић, Нађ, Савић
(од 77. Ћулум), Марковић, Марјановић (од 46. Јанковић), Поповић, Бојовић (од
68. Станојевић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранђеловић, Нинков, Броновицки (од 85. Анђелковић), Томовић,
Гај, Кастиљо, Миловановић, Милијаш, Јестровић, Тричковиски (од 76. Блажић),
Короман (од 94. Баркос).

Претходни текстБез такмичарског значаја
Следећи текстЈош једна победа