Још једна победа

78

У последњем мечу Мини лиге за пласман од првог до четвртог места у градском окршају Црвена звезда је освојила три бода против Радничког НИС Петрола у хали СД „Раднички”. Меч је одигран пред 200 гледалаца, а судије су биле Драгутин Ћук и Зорица Лазић.

И пре овог дуела био је познат коначан распоред после лигашког дела такмичења, самим тим и парови полуфинала плеј-офа. Поштар 064 је још у петак тријумфом против Динамо Азотаре обезбедио прву позицију и за финале ће се борити са Радничким. Црвена звезда ће у полуфиналу плеј-офа, против Динамо Азотаре, имати предност домаћег терена.
С обзиром да утакмица на Црвеном крсту није имала претерани резултатски значај, тренери оба тима су пружили шансу и играчицама које нису биле у првом плану. За нашу екипу нису играле Нина Росић и Нађа Нинковић, потенцијалне сениорске репрезентативке, које су тренутно у Бечеју на припремама јуниорске селекције Србије.

Уместо Росићеве на месту либера је Наташа Шеварика, док је капитен Ивана Нешовић на месту примача сервиса. С обзиром да је Ивана Исаиловић још увек повређена, тандем средњака на овом мечу је био Јелена Драговић – Ивана Јовановић.

Први сет је фаворизована Црвена звезда лако је решила у своју корист. Изабранице тренера Ратка Павличевића су боље сервирале, пријем Радничког је био померен и то су „црвено–беле” знале да искористе, па су лако добиле први сет – 25:15.

Слично је било и у другом сету. Поново су домаће имале доста проблема са сервисом, а сјајно су играле Звездине репрезентативке Ивана Нешовић и Марта Дрпа, као и техничар Бојана Живковић, која је равномерно делила лопте саиграчицама. Звезда је имала предност на оба техничка тајм-аута, у завршници је било 21:18 наше одбојкашице, које су нешто касније искористиле трећу сет лопту за 25:21.

На почетку трећег сета тренер Радничког Горан Нешић је указао шансу и сестрама Вељковић, Јовани и Невени, док је у игру ушла и Софија Медић уместо Тијане Јакић. То донело бољу игру Радничког, који је побољшао сервис, и успео да освоји свој први сет у овом мечу – 25:21.

Раднички је у четвртом сету успео само да поведе на старту (2:0). Већ на првом обавезном предаху Звезда је имала четири поена вишка (8:4), а до краја меча крсташице су освојиле само још пет поена!

У првенству ће уследити пауза, због обавеза јуниорске селекције, а плеј-оф стартује 2. априла првим мечевима полуфинала плеј-офа. Из Супер лиге је испао Лазаревац, док ће Клек-Банат играти у баражу за попуну елите, против другопласираног тима Прве лиге.

Раднички НИС Петрол – Црвена звезда 1:3 (15:25, 21:25, 25:21, 9:25)

Претходни текстРанђеловић за полуфинале
Следећи текстПријатељска победа