Тешка утакмица нас очекује

44

Кошаркаши Црвене звезде први пут у НЛБ лиги имају негативну серију од два пораза. Црвено-бели су изгубили пре две недеље у Домжалама од Хелиоса, док су пре седам дана бодове из Београда однели Задрани. У суботу у 17 часова у халу Пионир долази вршачки Хемофарм, који у последње време игра на врхунском нивоу. Дуел Црвена звезда – Хемофарм директно ће преносити Радио Спорт ФМ.

„Хемофарм је једна од најквалитетнијих екипа у лиги. Имају веома добар састав, а недавно су се појачали и са двојицом Американаца. Вршчани су и у ову сезону ушли са великим амбицијама, поговото због чињенице да Вукосављевић, Јагодник и Јоксимовић играју у практично животној форми. Очекује нас веома тежак посао. Морамо да збијемо редове, како би поправили утисак у односу на последњу утакмицу. Морамо да уложимо много више енергије и са много бољим приступом свих 40 минута да се надамо победи“, рекао је шеф стручног штаба Црвене звезде Стеван Караџић.

Црвена звезда и Хемофарм су до сада одиграли 30 међусобних дуела. Црвено-бели имају 19 победа. У првом дуелу сезоне, Звезда је у Миленијуму славила са 81:76. Прошле сезоне у НЛБ лиги Вршчани су славили у „Пиониру“ са 86:78, и у „Миленијуму“ са 95:90. У Суперлиги, Хемофарм је славио у „Пиониру“ са 101:85, док је Звезда била боља у Вршцу 78:66. У плеј-офу Звезда је остварила две победе: у Вршцу 74:72 и у Београду 91:81.

У редовима Црвене звезде играју двојица некадашњих играча Хемофарма Владимир Тица и Ненад Мишановић, док су на другој страни тренутно чланови вршачке екипе бивши црвено-бели: Владан Вукосављевић и тренер Мирослав Николић, који је у младој репрезентацији сарађивао са Миљаном Ракићем и Тадијом Драгићевићем. Милош Борисов и Мирко Ковач су претпрошле сезоне сарађивали у ОКК Београду.

Улазнице за меч Црвена звезда – Хемофарм продаваће се у суботу у продавници Ред Стар Сторе у Краља Милана, као и на благајни хале „Пионир“ од 12 часова до почетка меча. Цена улазнице је 100 динара за трибине и 200 динара за партер.

Претходни текстЗвездино сутра
Следећи текстПобедом на миран одмор