Победом на миран одмор

55

Крај фудбалске јесени стиже са правом зимом. Наши фудбалери сутра у 13 часова, у дербију 17. кола са Војводином у Новом Саду, спуштају завесу на овогодишње изазове у Меридијан Суперлиги. Без обзира на исход утакмице са новосадским црвено-белима, шампион ће презимити на другом месту на табели. Ипак, нови бодови су неоходни како би се на пролеће кренуло у поход на – одбрану титуле.
 

У том стилу причао је и на данашњој конференцији за медије шеф стручног штаба Црвене звезде Александар-Саша Јанковић.
„Сконцентрисани смо на нашег сутрашњег ривала, али још више на нашу игру, пошто имамо прилику да из једне за Звезду турбулентне јесени – сетите се само да смо имали потресе и у и око екипе, да је било промена тренера, промена у самом клубу – изађемо на један најлепши могући начин, победом! На тај начин једну лепу серију у нашем првенству подигли бисмо на још виши ниво и направили лепу атмосферу пред гостовање у Браги, где желимо да поправимо утисак у Европи… Победом у сутрашњем дербију сигурно бисмо обезбедили и да се мирно одморимо и припремимо за пролеће“.

Екипа је, по Јанковићевим речима, спремна за дерби с „лалама“.
„Војводину добро познајемо, упознати смо са свим њиховим квалитетима и особинама и сигуран сам да ћемо урадити добру припрему утакмице. А, надам се да ћемо нашом игром стићи до победе“.
 
Утакмица с Војводином је, иначе, добила епитет „меча високог ризика“ и из тог разлога „безбедњаци“ оба клуба данас су у Новом Саду одржали састанак са представницима МУП-а Србије. Црвену звезду су на том састанку представљали в.д. клупског Комесара за безбедност Милорад Божовић и Миша Одавић.
 
А, као и пред сваки дуел наших фудбалера, ево и мало занимљиве статистике:
 
– Наши и новосадски црвено-бели до сада су одиграли 123 утакмице за бодове. Традиција је, наравно, на страни Звезде. Наши фудбалери победили су 71 пут, Новосађани 22 пута, а 30 сусрета завршено је ремијем. Гол-разлика је 236:133 за наш тим.
– Од тренутка распада некадашње СФРЈ Звезда и Војводина су у елитном такмичењу међусобно одиграли 20 утакмица. Наш тим је славио 11 пута, пет пута је било нерешено, а „лале“ су се радовале после четири сусрета.
– Сутрашња утакмица је 1.860 сусрет Црвене звезде у државном првенству, од тренутка кад је наш клуб основан.
– Најбољи стрелац Црвене звезде у досадашњим дуелима са Војводином је Бора Костић са 11 голова. Следе: 7 – Никола Жигић, 6 – Дејан Станковић, Зоран Јовичић, Небојша Крупниковић, Душан Савић, 5 – Дарко Панчев, Војин Лазаревић и Рајко Митић

Претходни текстТешка утакмица нас очекује
Следећи текстСјајна осећања чистих срца