Косановић поднео оставку

64

Оно што је најавио у Солуну – у Београду је данас учинио. Милорад Косановић званично је поднео оставку на место тренера фудбалера Црвене звезде. На конференцији за медије искусни стручњак је дао своје виђење актуелене кризе нашег вољеног клуба. Косановић је практично кроз монолог покушао да дочара колико је њему, али и Звезди у овом тренутку тешко.

– Поједине структуре клуба од пре недељу дана нису задовољне мојим радом, а до тада су били презадовољни. Хтео сам у том тренутку да напустим клуб, али после дугих преговораа остао сам јер је тајминг био идеалан за мене, не и за Црвену звезду. Остао сам због играча, да им помогнем и покушам још да поправим колико могу ситуацију – почео је своју причу Косановић.

Сада већ бивши тренер наших фудбалера је наставио у сличном тону.
– Идеално би било да ја понесем сву кривицу за лоше резултате, али није тако. Оно што могу да кажем да сам од августа урадио више него што сам очекивао. Грешио сам и ја, то је нормално. Мени се највише замера како сам играо, да ли са једним, два, три или без нападача. Све то нису чињенице, које су следеће: да смо уласком у Лигу УЕФА клубу обезбедили пет милиона евра, да смо практично на четири бода од лидера у домаћем шампионату и да смо и даље у конкуренцији у Купу Србије – указује Косановић.

Проверени стручњак се осврнуо и одлазака председника Драгана Стојковића из клуба.
– Својим радом омогућио сам да Пикси безбедно може да напусти своју функацију у клубу, а на располагању имамо свега осам играча звездиног калибра и четири која би то могла да буду. Тога морамо да будемо свесни, хитно је потребно побољшати квалитет екипе. Направио сам план рада за до и после зиме, који је после Чукаричког стављен ван снаге – каже Косановић.

Косановић је додао и да су му претходна три месеца била најтежа у професионалној каријери.
– Имао сам практично немогућ посао, али ми није жао јер ћу вечито памтити дуеле са Глазгов Ренџерсом у квалификацијама за Лигу шампиона, односно са Гроцлином и Бајерном у Купу УЕФА. Поносан сам и на 15.000 најватренијих „Делија“ који ми никада нису упутили ни звиждук. Звезда је у доброј позицији да одбрани „дуплу круну“ и презими у Европи, али само ако не буде јуначења – закључио је Косановић који је још рекао да га ова ситуација подсећа на контраверзни одлазак са места селектора младе репрезентације Србије и Црне Горе у фебруарау 2005. Године када га је заменио Драган Окука.

Претходни текстУ суботу против Загреба
Следећи текстТренерски тандем на челу Звезде