Тренерски тандем на челу Звезде

72

Након оставке Милорада Косановића, фудбалере Црвене звезде ће до даљњег водити тренерски тандем Митар Мркела – Саша Јанковић.

Мркела је играчка легенда Црвене звезде и српског фудбала јер је рекордер као најмлађи играч који је икада заиграо за нашу сениорску репрезентацију. Након почетка каријере у ОФК Београду 1983. Године прелази на „Маракану“ где је остао до 1990. Године, када прелази у холандски Гронинген. Играо је још и за турски Бешикташ и још један клуб из земље „лала“ – Камбур. Помињани рекорд поставио је 17. децембра 1982. године на мечу квалификација за „ЕУРО 1984“ када је са 17 година и 130 дана против Буагара у 17. Минуту заменио Звонка Живковића. После фудбалске каријере био је председник ФС Београда, а именовањем Драгана Стојковића за председника Звезде јула 2005. године  вратио се у клуб и преузео вођење фудбалске омладинске школе црвено-белих. Између осталог у ризници трофеја има и бронзу са Олимпијских игара у Лос Анђелесу 1984. године.

Саша Јанковић је у неколико наврата био укључен у рад фудбалера Црвене звезде, а широј јавности је постао познат као помоћни тренер у ери Славољуба Муслина. Од тада је за црвено-бече обављао посао скаута, док је био и члан стручног штаба младе репрезентације на походу ка финалу Европског шампионата у Холандији прошлог лета.



– Мркели и Јанковићу желим пуно среће, јер је спортска срећа последњих месеци баш недостајала црвено-белима
– поручио је наследницима Милорад Косановић.

Претходни текстКосановић поднео оставку
Следећи текстУбедљива победа у дербију