Важна победа у Чешкој

36

Колико је стартна победа у УЛЕБ Купу на гостовању у Чешкој битна, кошаркаши Црвене звезде тек ће знати у наставку такмичења у Групи Ф. Нимбурк свакако није међу познатијим учесницима овог такмичења, али врућа атмосфера у Пардубицама, те незгодан састав предвођен искусним Радославом Ранчиком, сигурно ће коштати бодова неке од ривала нашег клуба у борби за други круг.

– Ово је веома важна победа за нас јер имамо млади састав коме су потребни овакви мечеви за добијање искуства. Сигуран сам да ће и бољим екипама од Звезде бити веома тешко да се из Чешке врате тријумфално. Атмосфера коју прави 4.000 навијача у Пардубицама је заиста ватрена. Знали смо да нам неће бити лако, али смо у продужетку били максимално концентрисани и на крају славили – кратко је уочи повратка у Београд изјавио тренер Звезде Стеван Караџић.

Караџић није пропустио и да укаже на неке недостатке које црвено-бели морају да исправе у наредним мечевима.
– Још имамо проблема под кошем, дефинитивно морамо да доведемо још једног центра. Такође, морамо боље да шутирамо слободна бацања. Охрабрује све боља игра бекова који су против Нимбурка максималном ангажованашћу на оба краја терена значајно допринели победи – закључио је стратег црвено-белих.

Прилику да још побољшају форму кошаркаши Звезде имаће у суботу, 10. новембра (19.00) када ће у 9. колу НЛБ лиге дочекати Загреб.

Резултати 1. кола Групе Ф УЛЕБ Купа: Нимбурк – Црвена звезда 87:94, Панелиниос – Остенде 84:77, Динамо Москва – Бегли Болоња 91:66.

Претходни текстНеколико информација о Арису
Следећи текстПеђа поставио нови рекорд