Пеђа поставио нови рекорд

78

Предраг Стојаковић није дуго бранио боје Кошаркашког клуба Црвена звезда, али када широм света пружи једну од синоћних партија, са великим поносом мора се рећи да је бивши капитен репрезентације поникао на Малом Калемегдану! У победи Њу Орлеанса над славним Лејкерсима у Лос Анђелесу Пеђа је убацио 36 поена, од чега – десет тројки чиме је поставио нови рекорд својих Хорнетса. Колико је Стојаковић аутерски био расположен говори податак да је за три поена гађао 13-10!

– Никада не желите да играте протв Пеђе када га овако крене шут. Видели смо шта нам је урадио – није штедео похвале чувени ас Лејкерса Коби Брајант.

Претходни реркордер Хорнетса у шуту за три поена држао је Дејвид Весли који је 2002. година, убацио осам „тројки“.
– Давао сам кошеве углавном после одлично одрађених акција. Пол и остали момци тражили су ме ван линије за три поена а ја сам на срећу погађао. Мало ми је било чудно што сам у неколико наврата после блока остао сам и имао сасвим чисте шутеве – скромно је изјавио после блиставе партије Стојаковић.

Пеђи је мало недостајало да угрози и НБА рекорд када су „тројке“ у питању. Управо Брајант (2003. године), заједно са крилом Кливленда Донијелом Маралом (2005. године) држи најбољи резултат сви времена са 12 погођених „тројки“ на једном мечу. И други наш кошаркаш у калифорнијском дербију – Владимир Радмановић имао је двоцифрени учинак јер је за Лејкерсе убацио 11 поена.

Претходни текстВажна победа у Чешкој
Следећи текстДелије дођите!