Лендри Ноко нови центар Црвене звезде мтс!

31

Камерунски центар Лендри Ноко прво је појачање КК Црвена звезда мтс за нову сезону!

Бивши центар новог шампиона Немачке Албе из Берлина је рођен 9.априла 1994. године у главном граду Камеруна Јаундеу.

Висок је 208 центиметара и тежак 113 килограма. Прве озбиљне кошаркашке кораке правио је у САД, кроз средњу школу „Монтеверде“ на Флориди, касније и на чувеном колеџу „Клемсон“.

Након епизоде у Сједињеним Државама, Ноко је градио своју каријеру у Европи, играјући за екипе Пезара, турске Сакарије,а последње две сезоне са великим успехом наступао је у Берлину за екипу АЛБЕ са којом је наступао у Евролиги и освојио и титулу првака Немачке. У Евролиги је на 28 утакмица имао просек од 8.7 поена и скоро 6 скокова, а на 4 утакмице имао је дабл-дабл учинак са двоцифреним учинком у броју поена и скокова.

Такође, током сезоне 2017-2018 Ноко је био члан Детроит Пистонса, а кроз наступе у развојном тиму „Гранд Рапидс Драјв“ изборио се и за престижну титулу најбољег дефанзивца „Г лиге“!

Ради се о великом борцу, изузетно снажном кошаркашу и тимском играчу, који ће Црвеној звезди донети велику енергију, много скокова и чврстину под кошем. Велико задовољство представља и чињеница да је Ноко поред неколико већих и финансијски издашнијих понуда евролигашких клубова – изабрао Црвену звезду у којој је видео право место и средину да настави да напредује као играч!

Лендри – добро дошао у Црвену звезду!

КК Црвена звезда мтс наставља са активностима у прелазном року и о даљим корацима правовремено ће извештавати јавност искључиво на својим званичним платформама.

КК Црвена звезда мтс