Плакета СД Црвена звезда Вељку Ражнатовићу

70

Спортско друштво Црвена звезда и Боксерски клуб Црвена звезда организовали су свечаност поводом изузетних резултата Звездиних боксера на Европском првенству које је одржано од 18. до 28. априла 2024. године у Београду, на којем су српски такмичари освојили 11 медаља у женској и 9 медаља у мушкој конкуренцији.

Звездини боксери Вељко Ражнатовић (до 86 кг), Вахид Абасов (до 67 кг) и Садам Магомедов (до 92 кг) попели су се на победничко постоље и окитили се бронзаним одличјима.

Специјалну плакету „Наш шампион“, коју Спортско друштво Црвена звезда традиционално уручује Звездиним спортистима који остваре врхунске резултате на најзначајнијим светским и европским такмичењима, Звездан Терзић, председник Управног одбора СД Црвена звезда уручио је Вељку Ражнатовићу.

Организовали смо ову скромну свечаност да одамо признање Боксерском клубу Црвена звезда, пре свега за све резултате које су остварили у претходном периоду и једно велико признање и огромна захвалност Вељку Ражнатовићу који је на европској сцени промовисао и Републику Србије и наш Боксерски клуб, а самим тим и Спортско друштво Црвена звезда. Освојио је бронзану медаљу, попео се на постоље и после много деценија Црвена звезда може да се подичи да има велике боксере, уз напомену да су боксери Црвене звезде 2022. године освојили регионално такмичење. Велике заслуге припадају човеку који је препородио Боксерски клуб, то је Владан Микетић који је уједно и потпредседник Управног одбора СД Црвена звезда. Вељко, хвала ти још једном у име свих Звездаша – рекао је Звездан Терзић, председник УО СД Црвена звезда.

Вељко Ражнатовић верује да ће Звездини боксери донети још медаља са предстојећих такмичења.

Пре свега бих желео да се захвалим господину Звездану Терзићу, Владану Микетићу и свима из Спортског друштва и Боксерског клуба Црвена звезда на овом прелепом пријему. Велика ми је част да примим плакету „Наш шампион“ и обећавам да ћемо наставити у истом ритму, ако не и у још јачем. Представљаћемо Звезду и на Светском првенству, на државном првенству и осталим такмичењима која буду одржана до краја године и надам се да ћемо донети још одличја нашем спортском друштву, српском гиганта, јер када боксујеш за Црвену звезду, боксујеш и за Србију – поручио је Вељко Ражнатовић.

Претходни текстКарте за Раднички 1923 у продаји
Следећи текстКадети убедљиво славили против Графичара