Црвена звезда Меридианбет убедљиво до финала АБА лиге!

19

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет пласирали су се у финале овогодишњег издања АБА лиге, пошто су и у реванш утакмици у хали спортова „Ранко Жеравица“ на Новом Београду савладали екипу Меге 94:69.

Црвено бели су тако са 2-0 стигли до финала и нове шансе да се боре за регионалну титулу.

У испуњеној дворани на Новом Београду, екипа Црвене звезде је одиграла „успавану“ слабу прву деоницу у којој су наши момци губили 15:26.

Међутим, све након тога протекло је у потпуној доминацији нашг тима који је брзо анулирао тај минус и полако „окретао“ резултат у своју корист. На полувремену је било 47:37 за црвено беле, а већ средином треће деонице након још једне серије предност је отишла на +20 и дилеме око победника овог меча није било.

Одличну утакмицу одиграо је Рокас Гедраитис и тако најавио одличну форму пред финиш сезоне (20 поена). Одличан меч одиграо је и Фреди Гилеспи (16 поена и 6 скокова) док је Јаго Матеус Дос Сантос уз 13 поена имао и 7 асистенција…

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МЕРИДИАНБЕТ: Лазаревић, Теодосић 4 (3ас), Томпкинс 7 (3ск), Давидовац 6 (3ск), Митровић 10 (8ск), Лазић 5 (3ск), Илић, Недовић 9 (5ск, 3ас), Гедраитис 20 (4ас), Гилеспи 16 (7ск), Топић 4 (3ас), Јаго 13 (7ас)

Противник црвено-белих у финалу још увек није познат пошто је у другој полуфинаној серији резултат 1-1.

Велико финале почиње у понедељак, домаћин прве две утакмице је Црвена звезда Меридианбет.

Претходни текстОбилић – Црвена звезда Примобет 35:38 (16:19)
Следећи текстИвани Петковић престижне заслуге у Лозани